Etimesgut Seyit Onbaşı ilkokulu Müdürü hakkındaki ciddi iddialardan dolayı açığa alınmış ve yapılan soruşturma neticesinde İdarecilik görevinin üzerinden alınması ve başka cezalar teklif edilmesine rağmen, açığa alınma işlemi iptal edilerek idarecilik görevine,ve eski okuluna döndürülmüştür. Soruşturma kapsamında okul öğretmenlerinin ifade vermiş olması ve hakkındaki iddiaların ciddiyeti hiç düşünülmeden hem de..


Söz konusu Seyit Onbaşı ilkokulu müdürü daha önce görev yaptığı MEV Gökkuşağı okulları müdürüyken yine benzeri iddialar nedeniyle yapılan soruşturma sonucu görevden alınmış, yine idarecilik görevi üzerinden alınması teklif edildiği halde “ her ne kadar idarecilik görevinin üzerinden alınması teklif edilmişse de daha küçük bir okulda müdürlüğüne devam etmesi uygundur”denilerek Seyit Onbaşı İlkokuluna müdür yapılmıştı.


Bu müdür,hakkındaki soruşturma raporları ve idarecilik görevinin üzerinden alınması teklifleri ortadayken kim ya da kimler tarafından korunuyor ve hala inatla idarecilikte tutuluyor? Bu şahsı vazgeçilmez yapan nedir? Kimler ve en önemlisi neden korumaktadır?
Bu sorulara cevap bekliyoruz...

Mehmet Yaşar Şahindoğan
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı