Hastane Afet Planları Uygulama Yönetmeliği gereği Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim Araştırma Hastanesi Alikahya Yerleşkesinde 1. Düzey Yoğun Bakım Ünitesi ve Sezeryan Servisinde uygulamalı yangın tatbikatı ve internal yatay tahliye 30.11.2016 tarihinde başarıyla gerçekleştirildi.

Yangın faciasında ve beklenmeyen bir afet durumunda gerekli önlemlerin alınması, ekip çalışmasının önemli olduğunun bilincinin artırılması amacıyla gerçekleştirilen tatbikata; Hastane Yöneticileri Sivil Savunma Birimi çalışanları, Servis Sorumlu Hemşireleri, Teknik Birim çalışanları, İş Güvenliği Sorumlusu, tahliye edilen 1. Düzey Yoğun Bakım Ünitesi ve Sezeryan servisinde görevli personeller katılım sağladı.

Sivil Savunma Birimi tarafından hazırlanan senaryo ve ekip eğitimleri sonrasında 1. Düzey Yoğun Bakım Ünitesi’nde bulunan ofiste buzdolabından kaynaklı duman çıktı. 1. Düzey Yoğun Bakım Ünitesi hemşiresi hastane santralini arayıp kırmızı kod verilmesini ve Hastane Afet Planlarında (HAP) görevli olan yöneticileri ve personelleri haberdar etmesini istemiştir. HAP Başkanı, diğer yöneticiler ve HAP’ta görevli tüm personeller olay yerine hızlı bir şekilde intikal ettiler. Hastane Yönetimi tüm personeli bilgilendirerek 1. Düzey Yoğun Bakım Ünitesi’nde ve sezeryan servisinde yatan annelerin tahliye edilmesine karar verdi. Hastaların tahliyesi seri bir şekilde diğer servislerle irtibata geçilerek yangın tatbikatı gerçekleştirildi.

Hastanede ki teknik birim görevlileri ofisteki dumanın kaynağına müdahale etmiş ve HAP Başkanı İtfaiye Ekiplerine gerek duyulmadığını, tehlikenin geçtiğine dikkat çekerek yeşil kod verilmesini istedi. Tatbikat sonrası Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, gözetmenleri ve Hastane Afet Planında görevli personelin katılımı ile tatbikat değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda Hastane YöneticiBaşhekimi Doç.Dr. Mustafa Güneş ve HAP Başkanı Başhekim yrd. Uzm. Dr. Gökhan Nalbant katılımları ve gösterdikleri çabadan dolayı tatbikata katılan herkese teşekkürlerini iletti. Olası yangın, afet ve acil durumlarında can kaybı yaşanmadan ve olayı en az hasarla atlatabilmek adına Sivil Savunma Birimi her yıl masabaşı ve uygulamalı tatbikatlarına devam edeceklerini açıklamışlardır.

-HABERİN VİDEOSU