Karadenizliler olarak, dosta düşmana mesajımızdır. 

Türkiye’nin çimentosuyuz, çalışkan ve vatanperveriz. 

Onurluyuz, gururluyuz, yardım severiz. Dahası güzel insanlarız. 

Memleketin en zor günlerinde bütün düşmanlar karşısında dimdik ayakta durarak; 

Haksızlığa izin vermedik, Teröre asla karışmadık, 

Uyuşturucuya bulaşmadık, yanlış işlere girmedik. 

Devletimizi, bayrağımızı hep bildik. Saygıyı elden bırakmadık. 

Hem dinimize bağlı, hem Cumhuriyetimize sevdalı kaldık 

 

Demokrasiyi elden bırakmadan; 

Hep lider, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı, Paşa, siyasetçi, bürokrat 

Atatürk Cumhuriyetine gönülden bağlı kaldık  

Daha öncesinde yazmıştım. Hasan Saka; Karadenizli ilk Başbakandır.(Trabzonlu) 

Sonra;Mesut Yılmaz, ardından Recep Tayyip Erdoğan, Rizeli Başbakan olarak tarihteki yerlerini aldılar.  

Cevdet Sunay, Trabzonlu ve Karadenizli ilk Cumhurbaşkanımızdır. 

 Recep Tayyip Erdoğan, halk tarafından seçilen ilk, Karadenizli  ikinci Cumhurbaşkanı .. 

24 Haziran’da da halk tarafından yüzde 52 ile seçilen ilk devlet başkanıdır. “Cumhurbaşkanı” denilse de artık “Devlet Başkanı’dır.. 

“16 yılda yenilmeyen adam”. “Seçimi kaybetmeyen lider”… “Ne derseniz deyin… İster sağdan, ister soldan okuyun. Sonuç aynı, değişmiyor. Hala tek patron o. 

Cumhurbaşkanı, Recep Tayip Erdoğan. Beğenin veya beğenmeyin.   Oy verin veya vermeyin. Eleştirin veya sevin.. Başarıları.. Başarısızlıkları..  Yanlışları..Doğruları… Her yaptığını; eleştirebilirsiniz. Siyasi tercihinizi bir kenara koyarsanız;   bu gerçeği görürsünüz.     

 *  

Er ailesi, Rize’de örnek gösterilecek köklü ve geniş bir ailedir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuzenleridirler. Er kardeşlerin hiç biri “Cumhurbaşkanının kuzenleriyiz” edasıyla hareket etmediler. İhale veya paranın peşinden koşmadılar. İnsanlara tepeden bakmadılar…  Şımarmadılar. Sorumluluklarını hep bildiler.. 

 

Kardeşlerden Ali Yaşar Er, Rize’de, İletişim ile uğraşıyor. Ailenin Rize’deki işlerini takıp ediyor. Aile dostu, Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Zakir Avşar ile Rize’ye gittiğimizde uğramıştık. Avşar, Er kardeşlerinin yakın dostu, öğrencilik yıllarındaki ev arkadaşıdır. 

 

Adnan Er, Rize Üniversitesi’nde mütevazı bir bürokrat. Kendi halinde. Etliye sütlüye karışmıyor. Ön plana hiç çıkmaz, kimseye tepeden bakmaz..  

 

Cengiz Er, meslektaşımız olur. Türkiye’de iyi yetişmiş gazetecilerden birisidir. İsteseydi, kuzeni Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gücünü kullansaydı, Anadolu Ajansı’na veya TRT’ ye genel müdür olurdu. Ya da özel Televizyonların veya büyük gazetelerin başına geçerdi..Yapmadı..Kenara çekildi, kendi sitesinde gazetecilik yapıyor.. 

 

Recep Ali Er,25 yıldan beri; Kredi Yurtlar Kurumunda şef, müdür, bölge müdürü ve Genel Müdür yardımcısı olarak görev yaptı. Bilgi birikimi yüksek bir bürokrattır. Aynı kurumda Genel müdür olarak atandı.. 

 

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan yardımcısı İbrahim Er… Anavatan iktidarı dönemlerinde; millî Eğitimde Başmüfettiş ve Ak Partinin ilk dönemlerinde Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Genel Müdür olarak görev yaptı.. 

AK Parti döneminde, Danıştay Üyesi seçildi. Bürokratların bakan yapıldığı dönemde, çok iyi bildiği, genel müdür olarak görev yaptığı bakanlıkta bakan yardımcısı olarak atanmasında ne var?  

Şimdi eleştiriyorlar…” Cumhurbaşkanı kuzenini şuraya atadı, buraya gönderdi “diye. Bürokrasinin B’sini bilmeyenlerin, bürokraside  çoğaldıkları bir dönemde, Er ailesine haksızlık yapıyorlar. Bilgi birikimleri, donanımları, devlete ve millete olan düşkünlükleri takdire şayandır.. 

Eleştiri yapacaksanız, “Reisçiyim” diyerek “Reise” zarar verenleri, meydanı boş bulanları, hal ve tutumları ile devlete ve millete zarar verenleri  eleştirin. Bunlardan piyasada o kadar varki,gelecek yazımda değineceğim.. 

  

Diyeceğim şu ki, Er kardeşlerine haksızlık ediliyor. Bu köşenin yazarı olarak, Tayyip bey gibi muktedir bir Cumhurbaşkanının kuzeni olsaydım, Amerika’yı yeniden keşfederdim. Er, kardeşleri geldikleri yere liyakat ve hakları ile gelmişlerdir. Cumhurbaşkanına kuzen olmaları kendileri için ebetteki onur dur.. 

 

OSMAN YAZICI /Rİzeninsesi