Türk siyasi tarhinin en karanlık dönemlerinden biri olan 28 Şubat Postmodern Darbesi'nin mağdur ettiği on binlerce insandan biri olan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin yaşadıkları hafızalardaki tazeliğini korumaya devam ediyor.

İHRAÇ ETMEKLE YETİNMEDİLER

28 Şubat sürecinde Celal Bayar Üniversitesi'nde Tıp Fakültesinde Yard. Doç. Dr. akademisyen olarak görev yapan Mehmet Çerçi, inançlarını hayatına yansıttığı için dönemin darbeci zihniyeti tarafından görevinden uzaklaştırılmıştı. Başarılı bir öğretim görevlisi olan Çerçi, görevinden ihraç edildiği gibi ihraç kararının altına'Hiçbir kamu kurumunda görev yapamaz' ibaresi eklendi. Çerçi'ye ve onun gibi on binlerce 28 Şubat mağduruna tuzak kuranlara, kısa bir süre sonra millet cezayı kesmesini bildi. İki dönem Manisa'da milletvekilliği yapan Çerçi, 2. kez Yunusemre Belediye Başkanı olurken aynı zamanda ürettiği projelerle Türkiye birincisi olmayı da başardı.

BİN YIL SÜRECEK DEDİLER 5 YIL SÜRDÜ

28 Şubat'ın karanlık günleriyle ilgili kısa bir süre önce açıklamalarda bulunan Çerçi, ''Bin yıl süreceği iddia edilen 28 Şubat süreci ancak ve ancak 5 yıl sürmüştür. Bu iddiayı ortaya atanları ve siyasi destekçilerini millet 2002'de özgür iradesini ortaya koyarak sandığa gömmüştür.28 Şubat sürecinin on binlerce mağduru ve ekonomiye verdiği milyarlarca liralık zarar hiç unutulmadı ve unutulmayacaktır.'' ifadelerini kullanmıştı. 

Haber Vakti