Su-27'nin, pilot ve mürettebatı riske atacak şekilde yüksek hızda görev uçağının önüne geçmesi gözüküyor..

ABD Donanmasından yapılan yazılı açıklamada, '5 Kasım 2018'de Karadeniz üzerinde uluslararası hava sahasında uçan ABD'ye ait EP-3 uçağına bir Rus Su-27 uçağınca önleme yapıldı. Su-27'nin, pilot ve mürettebatı riske atacak şekilde yüksek hızda görev uçağının önüne geçmesinden dolayı bu yaklaşmayı 'güvenli olmayan' bir önleme olduğu belirlendi' ifadesine yer verilmişti..

Açıklamada 'Önleme yaklaşık 25 dakika sürdü. Rus ordusunun da uluslararası hava sahasında tatbikat yapma hakkı var ancak bu önleme sorumsuzcaydı' değerlendirmesi yapılmıştı..

Rusya Savunma Bakanlığı ise, Rus sınırlarına doğru uçan ABD keşif uçağına 'güvenli bir şekilde önleme' yapıldığını iddia etmişti..

Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesiyle başlayan süreçte NATO ve Rus savaş uçakları son yıllarda sık sık karşı karşıya geliyor..

Son bir yıl içinde Karadeniz üzerinde uçan Rus savaş uçakları birçok kez uluslararası ittifaka ait jetler tarafından durduruldu..

Bir başka kapışmanın yaşandığı nokta, Baltık Denizi üstü. Baltık semalarındaki tehlikeli yakınlaşmalar birçok kez kayda geçti..

KAYNAK:TAKVİM