24 Haziran seçimlerinde meclisin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı’nın da seçiminin olması, bu konuda ülkedeki tüm kurumları görüş açıklamaya itmiştir. Birleşik Kamu İş İl Temsilciliği adına Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar’da yaptığı yazılı açıklamada,
demokrasiden yana olanlar için bir imza da sen ver çağrısında bulundu. AKP’nin ve onun küçük ortağının içini korku saldı diyen Iltar,

demokratik kitle örgütlerinin en temel taleplerinin ülkede demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesi gereğinden yola çıkarak açıklamasında demokrasiyi özümsemiş ve onu ülkede uygulanması isteğini dile getirmekte.

Iltar yaptığı acıkmada konu ile ilgili görüşlerini şöyle açıklamakta:

“Ülkemiz, demokratik bir ülke için kabul edilemez OHAL şartlarında yangından mal kaçırır gibi baskın bir seçim sürecine sokuldu.

Seçmenin doğru karara ulaşabilmesi için aday ve partilerin programlarını tanıtma süre ve zamanı neredeyse tamamen sıfırlanarak, AKP iktidarı ve küçük ortağının demokrasiye, özgür, adil ve eşit seçimlere, söylemlerinin tam tersine hiç ama hiç inanmadıkları bir kez daha ortaya çıktı.

100 Bin imza toplama sürecini 5 günle sırlamaları yetmezmiş gibi, imza atacak vatandaşları da ellerindeki FETÖ çamuru ile tehdit etmeye cüret ettiler.

Eğitim İş demokratik bir kitle örgütüdür. Demokrasi olmadan varlığını sürdürme imkanının olmadığını bilir. Olmazsa olmazımız demokrasinin tüm kurum ve kuralları ile işlemesini hedef edinen tüm siyasi partilere eşit mesafededir.

Tıpkı yüce dinimizin değerlerine yaptıkları gibi demokrasinin içini boşaltarak, ülkemizi üçüncü dünya ülkeleri sınıfına düşüren tüm kişi, kurum, kuruluş ve siyasilerin de tam karşısındadır.

AKP’nin ve küçük ortağının içini korku sarmıştır. Tüm üye ve demokrasiye inanmış vatandaşlarımızı siyasi parti ve kişi ayırmaksızın imza toplayan tüm adaylara destek vermeye çağırıyoruz”