Milat Yazar Avukat Ercan EZGİN : “Evet” diyecek milyonlarca Anadolu evladı yüz yılda bir gelecek bu fırsatı kaçırmayacaktır.' dedi.

Ercan EZGİN'in işte o yazısı;

Cumhurbaşkanı Erdoğan beklendiği gibi tarihi referandum öncesi mitinglere start vererek meydanlara indi. “Kürtler referandumda ne yapacak?” başlıklı yazımda “Toplumun büyük orandaErdoğan taraftarları ve yeminli Erdoğan karşıtları olarak iki keskin ve zıt kutuplu cepheye ayrıldığını” belirtmiştim.

Gün geçtikçe, siyasi kutuplaşma ve kamplaşma giderek artıkça; özellikle AK Parti ve HDP seçmenlerinin yoğunlukta olduğu “Doğu ve Güneydoğu'da” sahada yaptığımız gözlem ve tespitlerde “Evet” veya “Hayır” diyecek olanların büyük oranda paketteki 18 maddeyi hiç okuma ihtiyacı bile hissetmeden, sert bir şekilde, ideolojik kamplaşma ve kutuplaşma ile “Cumhurbaşkanı Erdoğan taraftarlığı veya yeminli Erdoğan karşıtlığı” üzerinden ayrıştığını daha net bir şekilde görmekteyiz.

 

KAÇIMIZ 18 MADDEYİ OKUDUK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Körfez ülkeleri gezisine çıkmadan önce havalimanında “Halkımızın yeni sistemi tam olarak anlama konumuna geldiğine inanmıyorum” diyerek hazırlanan Anayasa değişiklik metninin daha iyi anlatılması gerektiği hususuna dikkat çekmişti.

Şöyle bir soru ile olaya yaklaşacak olursak; “16 Nisan'da oylanacak 18 maddelik Anayasa değişikliğini kaçımız önümüze alıp, merak edip, ayrıntılı ve mukayeseli bir şekilde okuduk? Türkiye'nin demokrasisine, siyasetine, gündelik hayatına ve çocuklarımızın istikbaline getirisi veya götürüsü ne olacak diye merak ederek analiz ve kritiğini yaptık? Vuracağımız mührün, “Evet” veya “Hayır” olacağı konusunda kaçımız siyasi görüşümüzü, ideolojik saplantımızı aidiyetimiz dışına çıkararak, akıl ve bilinç ile belirledik.

 

OYSA EVET DEDİRTECEK BİRÇOK SEBEP VAR

Tüm partilerde, kararsız seçmenlerin bu kadar çok olduğu bir seçim öncesi olmadığı gerçeği ile karşı karşıyayız. Anketler de bu hususu teyit ve tevsik etmektedir. Kararsızlarla beraber hayır'ları da evet'lere devşirmesi gereken AK Parti'nin olabildiğince “nazik, birleştirici, izah ve ikna edici bir dil” kullanması, toplumun tüm katmanlarına siyasi düşünce ve parti ayrımı yapmadan ulaşmaya, dokunmaya çalışması evet'leri kesinlikle artıracaktır. Emin olun sadece 18 madde değişikliğini  halka usulünce ve anlaşılır bir dille, kazanım ve katkılarıyla tek tek izah etmek dahi sonuçları evet lehine çok değiştirecektir.

Sadece yüzyıldan beridir Türkiye'nin kaynaklarını sömüren, kaymağını yiyen belli bir azınlığın, mutlak çoğunluğa tahakkümünü, sömürüsünü yıkmak için; dünyanın gördüğü en kibar başbakanını asan darbeci zihniyeti tarihe gömmek için; 367 garabetini ve adaletsizliğini bu topluma dayatan köhnemiş beyinlere bir ders vermek için; 28 Şubat zulmü bin yıl sürecek diyen, dinlerinden veya dillerinden dolayı bu mazlum ve mağdur halka olmadık işkence ve eziyetler yapan cuntacılara bir tokat indirmek için bile bu sistem değişikliğine “Evet” diyecek milyonlarca Anadolu evladı yüz yılda bir gelecek bu fırsatı kaçırmayacaktır.

 

BU MİLLET HEP MAZLUMU TUTAR

Şu husus da tecrübe ile sabit ki sandığı seven, seçimlere büyük oranda katılım gösteren, sandığa ve iradesine önem veren bu aziz millet, sandık önüne geldiğinde insani ve vicdani olarak da reyini her zaman askeri veya bürokratik baskı altında olan mazlum ve mağdurdan yana kullanmıştır. Erdoğan'a hiç şans tanınmayan İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde ki olmadık baskılar, ahlaksız saldırılar, bombalanan seçim bürolarına rağmen elde edilen başarı; 28 Şubat baskı ve zulmüne uğrayan milyonların sesi ve kimsesi olarak AK Parti'ye, 2002 seçimlerinde tek başına iktidar yolunu açan da yine bu milletin mazlum ve mağdurdan yana tavır koyan vicdanı olmuştur.

 

Niçin evet denmesi lazım gelirden öte, izah ve ikna edici bir dil yerine, CHP'nin AK Parti'yi  tahrik eden ve kışkırtan söylemlerinden dolayı sadece hayır'cılar üzerinden konumlanarak yapılacak bir evet kampanyası, en çok AK Partiye zarar verecektir. Evet veya hayır demeyi, bir fikri savunmak yerine, düşman gördüğümüz, rakip yerine koyduğumuz grupların tavrına ve rengine bakarak tercih etmek, sonu uçurum olan bir tuzak olacaktır. Özellikle kararsız seçmenlerin kafasında değişiklikle Cumhurbaşkanına ait olacak güç ve yetkilere ilişkin “uydurmalar ve algı operasyonları” soru işareti yaratmaktadır.

Hayır diyenlerin bir kısmı, kendilerini gerçek milliyetçi, vatansever, demokrasi yanlısı; evet diyenleri de yandaş, yardakçı, yobaz, rejim ve Atatürk düşmanı ilan ederek veya evet diyenlerin bir kısmı kendilerini darbe karşıtı, hakiki vatansever, samimi Müslüman; hayır diyenleri de terör destekçileriyle aynı safta duran, vatan haini, demokrasi düşmanı ilan ederek  siyaseten büyük yanlışa düşmektedirler.

 

BU İŞİ SONUCA GÖTÜRECEK OLAN…

Yazının Devamı İçin TIKLAYINIZ

Av. Ercan EZGİN / Milat