Toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci oturum bugün hizmet kollarının raporlarının görüşülmesiyle devam etti.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Reşat Moralı toplantı salonunda yapılan görüşmede Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı  Önder Kahveci ,Toplu Sözleşmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Mustafa Tümer ile teknik heyetimizde hazır bulundu.

KAHVECİ: ÇÖZÜM BEKLEYEN ANA BAŞLIKLAR BİR AN ÖNCE KARARA BAĞLANMALI

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci yaptığı konuşmada, mali taleplerimizin yanında, ek gösterge, sözleşmelilere kadro, vergi dilimleri, tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması,  yardımcı hizmetliler, mülakat, nöbet, fazla mesai ücretleri, döner sermaye ödemeleri gibi konuları da gündeme taşıyarak, bunlar noktasında karar verilerek uygulamaların bir takvime bağlanması gerektiğini vurguladı. Genel Başkan Kahveci, aksi halde toplu sözleşme görüşmelerinin bir oyalamacadan ibaret olacağını ifade etti. 

Kahveci, “Milyonlarca vatandaşımızın beklentileri toplu sözleşmeden hayırlı bir karar çıkacağı yönündedir. Ancak şu ana kadara kamu görevlilerini beklentilerine cevap verecek bir çalışma takvimi oluşturulmamıştır. Bizim talebimiz bu saydığımız konuları da kapsayan geniş bir çalışma yapılması yönündedir. 

Emeklilerimizin çoğu açlık sınırının dahi altında maaş almaktadır. Emeklilik memurun kabusu haline gelmiştir. Bu nedenle bütün ek ödeme, tazminat, ikramiye, nöbet ücreti, döner sermaye, fazla mesai gibi ödemelerin emekliliğe dahil edilmesi gerekmektedir. 

3600 ek gösterge konusunda sayın Cumhurbaşkanının bizzat verdiği bir taahhüt var. Bu konu bu masada konuşulmadan süreç tamamlanacak mı?