Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması ve başkonsolosluklarını Kudüs’e taşıyacaklarını açıklamasına tepki gösteren Grup Anka, ABD’nin Kudüs kararı için stüdyoya girerek marş besteledi ve kararı protesto etti.

Mescid-i Aksa için Stüdyoya Girdiler

İslam dünyası üzerinde oynanan oyunlara sessiz kalmayıp, çeşitli platformlarda ilahi ve ezgileriyle toplumsal duyarlılık sergileyen Grup Anka, bu kez ABD’nin Kudüs kararı için stüdyoya girerek marş besteledi.

Washington'un Kudüs kararına karşı dünyanın dört bir yanında her gün binlerce kişi gösteriler düzenliyor. ABD’nin aldığı Kudüs kararına karşı, tüm İslam dünyasında olduğu gibi Türkiye’de de tepkiler çığ gibi artıyor. Daha önce dolar bozdurma kampanyasına verdikleri destekle dikkat çeken ve ‘Birlik Olun Müslümanlar’, 'Şehitlerimiz' gibi besteleri ile de gönüllere taht kuran Grup Anka, bu kez ABD’nin kararına tepki göstermek ve Filistinli Müslümanlara destek olmak için stüdyoya girerek marş besteledi. Ahmet Kurt, Muhammed Dikçal ve Mehmet Ali Er, besteledikleri 'Kudüs Marşı' ile Müslümanları birlik beraberliğe davet etti.

Kutsallarımıza Namahrem Elinin Değmesine Göz Yumamayız

Grup adına açıklamalarda bulunan Ahmet Kurt, 'Kudüs Müslümanların şerefidir, onurudur, bize Efendimiz Hazreti Muhammed’in (sav) emanetidir, kutsallarımıza namahrem elinin değmesine asla göz yumamayız. Bu yüzden Grup Anka olarak, stüdyoya girerek ABD’nin aldığı bu onursuz karara bestelediğimiz  marşla tepkimizi koymak istedik. Marşı bestelemekte ki asıl amacımız İslam dünyasına birlik ve beraberlik çağrısında bulunmaktır. Özellikle ABD’nin kutsalımız Mescid-i Aksa, Kudüs hakkında ki kararı, Müslümanları açıktan bir ablukanın içine aldıklarının göstergesidir. Tabii şunu herkes bilsin; Müslümanlar er yada geç dünyanın hakimiyetini sağlayacaktır. Aramızda ki ayrılık ve tefrikaya bir son verip, bağlarımızı güçlendirelim, sevgi ve kardeşliğin gereğini yerine getirelim. Birliği tesis etmek adına mücadele edelim. Kudüs Müslümanlarındır, Müslümanlardan başkasına da yâr olmayacaktır’’ dedi.

İŞTE BESTELENEN O MARŞ

MESCİD-İ AKSA MARŞININ SÖZLERİ

Çek elini değme kutsal mabede

Yıkarız dünyayı başına ABD

Semaya kalkmış tüm eller Kabe’de

Mescid-i Aksa’ya dualar yağar

 

Resul kokusu kaplamış Kudüs’ü

Yola koyulmuş İslam’ın ordusu

Yine gözümde yaş, gönlümde pusu

Mescid-i Aksa’ya dualar yağar

 

Kudüs bize Resul’ün emaneti

Allah affetmez böyle ihaneti

Okusana Kuran ile ayeti

Mescid-i Aksa’ya dualar yağar

 

Şahlan artık Muhammed’in ümmeti

Böyle mi olmalıydı akıbeti

Kaldır mazlumun üstünden zulmeti

Mescid-i Aksa’ya dualar yağar

 

Birlik beraberlik bizim yolumuz

Resullah’a uzanır kolumuz

Hayır olacak inşallah sonumuz

Mescid-i Aksa’ya dualar yağar