GÜRCİSTAN Eğitim Bakanlığı, Fetullahçr Terör Örgütü (FETÖ) bünyesindeki Uluslararası Karadeniz Üniversitesine (İBSU) bir yıl boyunca öğrenci alım yasağı getirdi. Eğitim Bakanlığının, bu ülkede 1995'ten itibaren faaliyet gösteren Uluslararasr Karadeniz Üniversitesine, ödenmeyen borçlarından dolayı bir yıl boyunca öğrenci alım yasağı getirdiği bildirildi.

Bakanirğa bağlr Eğitim Kalite Geliştirme Merkezinin Başkam Tamar Sanikidze yaptığı açıklamada, üniversitenin devlete 715 bin Gürcü Larisi (1 milyon 700 bin lira) borcu olduğunu ifade ederek, 'Üniversitenin mal varlrğr ve şirketin hissedarların hisselerine tamamen el konulmuş durumda.' dedi. Üniversite yönetiminin borçları ödemediğini ve devletle davalr durumda olduğunu dile getiren Sanikidze, üniversite yönetiminin 'borçlarım ödemekten kaçmaya çalrştrğrnr' belirtti.

FETÖ ile bağlantılr olan Tiflis'teki Nikoloz Tsereteli Uluslararasr Okulunun, 2016-2017 eğitimöğretim yılında sona eren ruhsatı Gürcistan makamlarınca yenilenmemişti. 2017 yılı başında da Batum'daki Şahin İlköğretim Okulu ve Lisesinin ruhsatı, tespit edilen eksiklikler nedeniyle bakanlıkça iptal edilmişti. Gürcistan Eğitim Bakanlrğr, 30 Ağustos 2017'de de FETÖ ile bağlantılr Özel Demirel Kolejinin ruhsatım yenilememişti.

Dokuz Sütun