YILLARDIR TAŞERON DEĞİL DE NEYDİK!

Türkiye genelinde üç bine yakın hastane bilgi işlem personelinin çalıştığını ve Taşerona kadro verilmesini düzenleyen 696 sayılı KHK’ya eklenen özel bir madde ile kapsam dışı kaldıklarını, kadroya geçemediklerini söylediler. Odalarında aynı işi yapan arkadaşlarından biri kadro hakkına sahipken diğerinin ihale şartları nedeniyle kadroya alınmadığını vurgulayan hastane bilgi işlem personelleri; “Bizler yıllardır taşeron değildiysek, neydik ?...” vurgusunu yaptılar.

Basın açıklamasını okuyan Zuhal Alkan ise şunları ifade etti; “Öncelikle yayınlanan KHK'nın ilgili maddesinde HBYS olarak belirtilen ile HASTANE BİLGİ İŞLEM PERSONELLERİ aynı durumu ifade etmemektedir. Buradaki ayrımın iyi bilinmesi ve değerlendirilmesi çok büyük önem arz etmektedir. Yıllardır bildiğimiz tek gerçek hastanelerde bilgi işlem taşeronu olarak çalıştığımızdı bugün ise firma personeli olarak nitelendirildik. Birçok arkadaşımız HBYS firmasının nerde olduğunu bile bilmez. Bizim kadro alan arkadaşlarımızdan tek farkımız türünü bizim belirlemediğimiz, hastanelerde kullanılan yazılım program ihalesi ile personel ihalesine aynı çıkılarak ve tarafımıza sorulmayan ihale türü ile ayrılan çalışanlar olmamızdır. Çalışma saatlerimizi, izinlerimizi ve maaşımızı kurum idaresi belirlemektedir.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DESTEK BEKLİYORLAR 

Zuhal Alkan son olarak; “Sayın Cumhurbaşkanım; bizler yıllardır kadro bekleyen ancak yeni KHK ile elindeki tüm haklarını da yitiren kendisinin taşeron olduğunu sanan işçileriz. Bu soğuk kış gününde 1 MİLYON kişinin evinde bayram havası eserken 3000 kişi olarak biz KHK da geçen adıyla HASTANE BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ çalışanları bu güzel olaydan faydalanamadık.  Sayın Cumhurbaşkanım hep derseniz ya 'bürokrasi bürokrasi' diye.! İşte bu bürokratik oligarşi maalesef bizleri kadro hakkından mahrum bırakmıştır. İhale yapılırken bilgi işlem personellerini diğer personellerden ayırmaları bizlerin bu haktan yararlanmasını engellemiştir. Ancak bu düzeltilemez bir durum değildir. İhale türü nedeniyle kapsam dışı kalan tüm taşeronlar adına; Bu durumun düzeltilmesi için siz Değerli Cumhurbaşkanımızdan destek bekliyoruz.” dedi.

SAMSUN'DAN SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTILAR

Taşerona kadro düzenlemesinden yararlanamayan Hastane bilgi işlem çalışanları, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde yaptıkları basın açıklamasının ardından Gazi Devlet Hastanesi önünde de bir basın açıklaması gerçekleştirdi.