Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer; Ramazan Birlikte Güzel sloganıyla başladığımız 2019 Ramazan çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl Türkiye dahil 120 ülke ve bölgede insani yardım çalışması yürüteceğiz. Sakarya İHH Ekipleri olarak Ramazanı Şerifin ilk haftasında inşallah Sudan Darfur bölgesinde olacağız. Sudan’daki çalışmaları bizzat yerinde bizler organize edeceğiz. Kumanya yardımları ve iftar sofraları ile oradaki kardeşlerimize hayırseverlerimizin yardımlarını ulaştıracağız dedi.

Sezer, İHH olarak yetim çalışmalarından Ramazan Kurban çalışmalarına kadar her zaman yanımızda olan bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesine çok teşekkür ediyoruz. 2019 Ramazan çalışmalarında da bizleri yalnız bırakmayarak işbirliği protokolü imzalayan başta Şube Başkanı Murat Mengen ve yönetim kurulu olmak üzere tüm üyelere dünya mazlumlarına, gönül coğrafyamıza katkılarını esirgemedikleri için müteşekkiriz.

Türkiye şartlı ya da kriz bölgeleri olan Sudan, Arakan, Doğu Türkistan, Suriye, Filistin veya 120 ülke ya da bölgeden herhangi biri için Fitre, zekat, kumanya yardımı, bayramlık giydirme, iftar vb bağışlar; Orhan Camii yanındaki İHH Bağış kabul merkezimize gelerek, ya da banka-internet yoluyla iban numaralarımıza açıklamasıyla birlikte ulaştırılabilir şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; Ümmetin yüz akı İHH’mız tüm İslam coğrafyamızda ülkemizi en güzel şekilde temsil ediyor. Gönül coğrafyamızın mazlum ve mağdur tüm fertlerine gıdadan sağlığa, barınmadan kıyafete, su kuyularından ibadethanelere en güzel şekilde hizmet veriyor. Arakan’dan Afrika’ya, Orta Asya’dan Uzak Doğuya dünyanın dört bir yanında iyilik destanları yazan İHH’yı yalnız bırakmak medeniyetimize sırt dönmek anlamına gelir. Bizler kadim bir medeniyetin evlatları olarak en yakından en uzağa gönül coğrafyamızı desteklemeye devam edeceğiz. Tüm üyelerimizin de bizler gibi düşündüğünün bilinciyle ortak çalışmalarımız devam edecektir dedi.