İstanbul seçim sonuçları oy farkı kaç bin oldu? İstanbul seçim sonuçları son durum yakından takip ediliyor. Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım oy farkı ne kadar? Kesin olmayan ilk sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. Ancak seçim sonuçlarına yönelik AK Parti’den itirazlar geldi. Birçok ilçede, büyükşehir belediye başkanlığı seçimi için oyların yeniden sayılmasını talep eden Ak Parti’den süreçle ilgili açıklamalar geliyor. Pekii, İstanbul seçim sonuçlarına göre oy farkı kaç bin? Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım son oy farkı ne kadar?

 

Türkiye nefesini tuttu ve İstanbul oy farkını yakından takip ediyor. Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım oy farkı ne kadar? İstanbul’da oy farkı kaç bin oldu? 31 Mart yerel seçimleri sona erdi ancak seçim sonrasındaki tartışmalar devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için nefes kesen bir mücadele yaşanıyor. Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ve Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım arasındaki mücadelede kazanan tarafı YSK belirleyecek. AK Parti’den seçim sonuçlarına itiraz geldi. Peki, İstanbul’da oy farkı kaç bin? Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım arasındaki son oy farkı merakla takip ediliyor.

GEÇERSİZ OYLAR YENİDEN SAYILACAK

İstanbul'un Beykoz, Çekmeköy, Şile, Bayrampaşa ve Çatalca İlçe Seçim Kurulları, yapılan itirazlar üzerine geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verdi.

Alınan bilgiye göre, Beykoz İlçe Seçim Kurulu, seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti, CHP ve Vatan Partisi tarafından verilen itiraz dilekçelerini inceledi.

İnceleme sonucunda, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimleriyle ilgili tüm sandıklardaki oy pusulalarının yeniden sayılmasına ilişkin talebinin kısmen kabulü ile oylama sırasında şikayet edilen ve tutanağa geçirilen oyların sayılmasına karar verildi.

AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı'nin itiraz dilekçesinin kabulüne karar veren İlçe Seçim Kurulu, itiraza konu olan İBB Başkanlığı sandık kurulu tutanakları ile sayım döküm cetvellerinin ve SEÇSİS'e girişlerinin kontrolünün de aynı anda yapılması için 3 Nisan saat 09.00'da Çekmeköy Seçim Müdürlüğü'nde toplanılmasına hükmetti.

Çatalca İlçe Seçim Kurulu'nca da AK Parti Çatalca İlçe Başkanlığı'nın başvurusu üzerine İBB Başkanlığı seçimine ilişkin, gerek şeffaflığın sağlanması gerekse tespit edilen hatalar olan sayım döküm cetvelleri, sandık sonuç tutanakları nazara alınarak geçersiz oyların yeniden sayılmasına oy çokluğu ile karar verildi.

AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Ersin Saçlı'nın itiraz başvurusu üzerine, Bayrampaşa İlçe Seçim Kurulu, yaptığı değerlendirme sonucunda, İBB Başkanlığı'na ait oy kullanılan seçim torbalarının tek tek açılarak geçersiz oyların yeniden sayılmasını karara bağladı.

Şile'de de itirazlar üzerine geçersiz oyların yeniden sayılması kararı alındığı bildirildi.

AK PARTİ’DEN FARK 20 BİN İDDİASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz açıklama yaptı. Yavuz, ' Biz rakamlarımıza güveniyoruz dedik. YSK'nın verilerine göre 29 binlere kadar çıktı fark. Ama şu an itibarıyla düşüyor, düşmeye devam edecek, şu an itibarıyla 20 bin 509. Sadece şurada 7 bin 646 oy var bizim aleyhimize kaydedilmiş, bizden gitmiş.' dedi.

Yapılan açıklamada Yavuz şu açıklamaları kaydetti:

“İstanbul Bağcılar'da 30299 nolu sandıkta AK Parti 153 oy almışken sandık sonuç tutanağına AK Parti'nin olduğu yer bir çizgi çekilmiş ve 153 oyumuz CHP'ye yazılmış. CHP'nin 126 oyu da Vatan Partisi'ne yazılmış. Bunlar o kadar fazla ki. Biz bunları tek tek belirliyoruz, itiraz etmek suretiyle de düşürüyoruz. Biz rakamlarımıza güveniyoruz dedik. YSK'nın verilerine göre 29 binlere kadar çıktı fark. Ama şu an itibarıyla düşüyor, düşmeye devam edecek, şu an itibarıyla 20 bin 509. Sadece şurada 7 bin 646 oy var bizim aleyhimize kaydedilmiş, bizden gitmiş. Bağcılar'ın diğer sandığından örnek 0 oy yazılmış aldığımız oy 154. Bu işleri çok aleni yürütüyoruz. Diyoruz ki, bütün partilere YSK seçim tutanaklarını görüyor, sayım döküm çizelgesini de görüyor. Partiler biraz zahmet etse de baksa bize karşı yapılan bu zulmü ve bize karşı çekilen adeta bu operasyonu anlar.”

İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul’daki yerel seçim sonuçlarını açıkladı. Kesin olmayan resmi sonuçlara göre İstanbul’da 31 bin 186 sandıktaki oyların tamamı sayıldı.

CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, oyların yüzde 48,79’unu aldı. AKP adayı Binali Yıldırım ise oyların yüzde 48.50’sini aldı. İmamoğlu rakibine 24 bin 408 oy fark attı.

YSK’nın verilerine göre CHP adayı Ekrem İmamoğlu, 4 milyon 170 bin 116 oy alarak Belediye Başkanı seçimlerini önde bitirdi. AKP adayı Binali Yıldırım ise 4 milyon 145 bin 708 oy alarak seçim yarışını ikinci sırada tamamladı.

YSK verilerine göre 31 Mart’ta İstanbul’da toplam seçmen sayısı 10 milyon 560 bin 963 olarak açıklandı. Yerel seçimlerde oy kullanan seçmen sayısı 8 milyon 866 bin 563 olarak tespit edildi. Geçerli oy sayısı 8 milyon 547 bin 5 olurken, 319 bin 558 oy geçersiz sayıldı.