Ajanskamu-Özel Haber-İşte MEB'in Ticaret ve Sanayi Odalarıyla Yaptığı, Mahkemelik olan, Yeni 'Protokol Okulları projes'inini protokol metni.

Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK Şubat ayında Mesleki eğitim ile reel sektörü, birbirine entegre edecek proje için adım attı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla düzenlenen törende imzalandı.

Hisarcıklıoğlu protokolü, ‘hem eğitim sistemi hem de iş dünyamız için tarihi bir gün’ olarak değerlendirirken, “Yıllardır dile getirdiğimiz ama bir türlü hayat geçiremediğimiz bir adım atıyoruz. Mesleki eğitim ile reel sektörü, birbirine entegre ediyoruz” diyrek sunmuştu.

2023 Vizyon belgesi doğrultusunda ortaya konana projede 81 ilde birçok Meslek lisesi Protokol Okul kapsamına alınarak Finansmanı ve donanaımı Sanayi ve Ticaret odaları tarafından yapılacak, okul müdürleri ve idarecileri ise , bu sanayi ve ticaret odası yöneticilerinin talep etitği kişilerden belirlenecek.

MEB'İn tartışma yaratan bu projesi hayata geçer geçmez İllerde de protokol okulu olacak olan okullar da belirlenmeye başladı ve protokol metinleri de imzalanmaya başladı. 

Diğer yandan MEB'in bu tartışma yaratacak yeni çalışması Sendikalar tarafından yargıya taşındı. 

İptali halinde birçok sakıncalı durumun orta çıkacağı yeni proje kamuyounda çok eleştirileceğe benziyor. 

İşte İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İTO ve İSO arasında imzalanan protokolün metni: 

 

 

 

 

 

 

www.ajanskamu.net