Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail KONCUK isim vermeden Memur Sen'i eleştirdi. Koncuk: 'Geldiğimiz Bu Noktadan Yetkili Sendika Sorumludur' dedi.

Sosyal medya hesabındna açıklama yapan KONCUK geleinen noktanın sendikaların başarısı ya da başarısızlığı olarka gösterilmesinin doğru olmadığını , memur sendikacılığı anlayışının değişmesi gerektiğini söyleyerek Memur Sen'i eleştirdi. 

İşte KONCUK'un o açıklamaları;

Memur sendikal anlayışı değiştirmelidir.İşe sendika kanunundan başlamalı ve bir çok şeyi değiştirmeliyiz, yoksa umutlar başka bahara kalır.

21 Ağustos'ta, yarın son bulacak Toplu Sözleşmenin tüm sonuçları ile hayırlı olmasını diliyorum. Umarım, tüm memurlar umduklarına nail olur.

Sonuçları sadece sendika ya da sendikalar açısından başarı ya da başarısızlık olarak göremeyiz.Netice de bu yetki çoğunluğun tercihi.

Bir çok sendika büyük üye kayıpları yaşarken, bir sendikanın akıl almaz bir şekilde büyümesi insanların demokratik tercihidir,saygı duyarız.

Saygı duyarız ancak sonuçlardan da, sendikacılığın geldiği yerden de bu büyük çoğunluğun sorumlu olduğunu bilmek ve söylemek zorundayız.

Daha sağlıklı bir kamu düzeni, taleplerimize hak ettiğimiz cevapları bulabilmek ancak hep birlikte doğruyu sırtlamakla mümkün olacaktır.

Türkiye Kamu Sen her şart altında tüm memurlar ve ülkemizin ali menfaatlerinin destekçisi olmuştur.Bu anlayış kesintisiz devam edecektir.

Kamuda 4 A dışındaki tüm istihdam türleri söylendiğinin aksine hem verimliliği azaltmakta hem de hukuki ve insani sorunlar doğurmaktadır.

Yarın açıklanacak olan Toplu Sözleşmede sonuç ne olursa olsun, bu problemleri bugün ya da yarın çözmek zorundayız.Kulak tıkayarak olmaz.

21 Ağustos'ta, yarın son bulacak Toplu Sözleşmenin tüm sonuçları ile hayırlı olmasını diliyorum. Umarım, tüm memurlar umduklarına nail olur.

kamu haber, kamuajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri  Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.

Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net