Memur-Sen’in vesayete karşı mücadele ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, çalışmalarından dolayı konfederasyona teşekkür etti. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya ise, “Direnişin yoğurduğu maziden aldığımız güvenle, yeni ufukların haberini vermek için saflarımızı daha da sıklaştırdık. Ufkumuz, yeniden büyük Türkiye ve Adil bir dünyadır” dedi.

 

kurtulmusfatsa1Memur-Sen Konfederasyonu tarafından ülke genelinde başlatılan “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” buluşması Ordu Fatsa’da gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, Memur Sen Ordu İl Temsilcisi İsmail Çelenk, Memur-Sen Fatsa İlçe Temsilcisi Tuncay Doğan ve Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Kurtulmuş’tan Memur-Sen’e Teşekkür

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Memur-Sen’in kurulduğu günden bu yana insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi için gayret sarf ettiğini belirtti. Memur-Sen’in vesayete karşı mücadele ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, çalışmalarından dolayı konfederasyona teşekkür etti.kurtulmusfatsa4Halk oylaması konusunda değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Kurtulmuş, tek adamlık iddialarını sert dille eleştirdi. Kurtulmuş, “Maşeri vicdan diye bir söz var Türkiye’de. Eğer makul çoğunluk; yüzde 50 artı 1, tercihini ortaya koyuyorsa oradan tek adamlık çıkmaz” dedi.kurtulmusfatsa3“Her gün biraz daha evet üst üste koyarak yükseliyor” diyen Kurtulmuş, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Son haftalarda bu durumun yükselişini sahalarda görüyoruz. Anadolu’nun farklı illerinde gayretli bir şekilde çalışmalarımızı tüm arkadaşlarımızla sürdürüyoruz. Bu parti meselesi ya da şahıs meselesi değildir. Sistem değişikliği Türkiye’nin geleceği ile ilgili bir meseledir. Türkiye’nin bekası meselesidir. Güçlü Türkiye’nin meselesidir. Anayasa değişikliğini tek başımıza değil Milliyetçi Hareket Partisi vekillerinin de oyları ile Mecliste geçmiş olan bir teklif var. Bu teklifle birlikte inşallah milletimiz evet diyecek ve Türkiye yeni bir yol almış olacak. Bu teklif eski Türkiye’nin hastalıklarından kurtulmak üzere oluşmuş bir tekliftir. Millet yeni gelecek olan sistemi çok iyi anladı. Türkiye’de artık seçim akşamları 2 sandık kurulacak, çıkan sonuç 5 yıl ülkenin yönetimi için yeterli olacaktır. Seçim akşamı kim hükümetin başı olacak onu millet seçecek. Hükümet pazarlığı yok, Güneş Motel pazarlıkları yok, milletvekili satın almak yok.”

Kaya: Ufkumuz, Yeniden Büyük Türkiye Ve Adil Bir Dünyadır

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya ise, “Direnişin yoğurduğu maziden aldığımız güvenle, yeni ufukların haberini vermek için saflarımızı daha da sıklaştırdık. Ufkumuz, yeniden büyük Türkiye ve Adil bir dünyadır” dedi.

kayafatsa“O kara kışlarda dahi bu idealimizden vazgeçmedik” diyen Kaya, “28 Şubat’ın zemherisinde direncimizle baharın muştusu olduk. Yalancı bahar oluşturmak için 27 Nisan’da okunan bildiriye karşı, yerli ve milli duruşumuzla hakiki baharın şiirini okuduk. 17-25 Aralık’ta dışarıdan icazetlilere karşı bin yıllık mayamızın sözünü söyledik. Düşman durmadı. Yeni desiseler, yeni hilelerle üstümüze geldi. Tuzaklar kurdu. Ve 15 Temmuz gecesi iye ile kötünün arasında direniş Furkan oldu. İyiler, yerliler, tarihin en büyük direnişini gösterdi. İşte biz bu direnişin saflarında sabaha kadar direndik. Şimdi yeni bir ufkun menzilinde, yeni bir söz söylemek için tekrar yollardayız. Sefer bizden, zafer Allahtan’dır. Seferimiz kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in halk oylaması kararının “Evet” olduğunu ifade eden Kaya, “Evet derken “Dünya beşten büyüktür” iradesine sahip çıkıyoruz. Mazluma el uzatan güçlü Türkiye ideali için çalışıyoruz.  Bu ülkenin bağımsızlığına halel getirecek her ne varsa karşı duruyoruz. Dün toprak olarak bizimle olan ve fakat bugün dahi gönlümüzde capcanlı yaşayan iklimlere bu iradeyle sesleniyoruz. Çünkü biz; Sendikacılıkta Yerli ve Milli Ses, Evrensel Mücadeleye Yeni Bir Nefesiz” dedi.

celenkfatsaÇelenk: Hedefimiz 1 Milyon 111 bin 111 Üyeye Ulaşmak

Memur-Sen Ordu İl Başkanı İsmail Çelenk ise, “Konfederasyon olarak en önemli kazanımız olan toplu sözleşme hakkı ile 2015 yılında gerçekleştirilen 3. Dönem Toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda bugüne kadar yapılmış en iyi toplu sözleşmeyi gerçekleştirerek Genel toplu sözleşmeyle 43, hizmet kolları toplu sözleşmesiyle 170 olmak üzere toplam 213 kazanımla sendikacılıkta tarih yazdık” dedi. “Kazanımlarımızı korumak, yeni kazanımlara imzamızı atmak için ‘Evet’ diyoruz” diyen Çelenk, sendikaların üye sayılarının güncelleneceği 15 Mayısa kadar hedeflerinin 1 Milyon 111 bin 111 üyeye ulaşmak olduğunu açıkladı.

fatsailceDoğan: Tarafsız Yargı İçin Evet

Programda selamlama konuşması yapan Memur-Sen Fatsa İlçe Temsilcisi Tuncay Doğan, “Yargının tarafsızlığını Anayasal zorunluluk ve sorumluluk haline getiren bir hükme Evet diyoruz.  Yüksek yargı organlarında askeri vesayet dönemlerinin eseri olan üniformalı hakim üye fotoğrafına son verilmesine Evet diyoruz” dedi.

Program sonunda Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya ve Memur-Sen Ordu İl Başkanı İsmail Çelenk, Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a tablo hediye etti.