Akkaş, öğretmenlere yönelik şiddet olayları, performans sistemi, öğretmenlere verilen nöbet görevleri, yönetici ve öğretmen atamalarıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığınınöğretmenlere yönelik performans değerlendirmesini eleştiren Akkaş, ucube bir sistem olarak değerlendirdi. Milli Eğitim Başkanlığının ateşle oynadığını savunan Akkaş, 'Bu uygulamanın sakıncalarını anlatıyoruz ancak bakanlık bundan inatla vazgeçmiyor' dedi.

 

TÜRK EĞİTİM-SEN'DEN 'PERFORMANS SİSTEMİ'NE TEPKİ: 

MEB ateşle oynuyor'i Türk Eğitim-Sen, Milli EğitimBakanlığı'nın öğretmenlere yönelik uygulayacağı, 'Performans Değerlendirme Sistemi'ne tepki gösterdi. Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Musa Akkaş, 'Milli Eğitim Bakanlığı ateşle oynuyor' dedi Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Musa Akkaş ve Yaşar Şahindoğan Çorum'da sendika yöneticileri ile bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı Akkaş, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selim Aydın ve sendika yöneticilerinin katıldığı toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Akkaş, öğretmenlere yönelik şiddet olayları, performans sistemi, öğretmenlere verilen nöbet görevleri, yönetici ve öğretmen atamalarıyla ilgili görüşlerini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenlere yönelik performans değerlendirmesini eleştiren Akkaş, ucube bir sistem olarak değerlendirdi. Milli Eğitim Başkanlığının ateşle oynadığını savunan Akkaş, 'Bu uygulamanın sakıncalarını anlatıyoruz ancak bakanlık bundan inatla vazgeçmiyor' dedi. Performans değerlendirmesinin öğretmenin itibarını sarsacağını ve öğretmen etkisizleştireceğini ifade eden Akkaş, 'Öğretmenlere psikolojik şiddet aracı olarak kullanılabilecek bir uygulamadır' dedi. Akkaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Okullarımızın önemli bir bölümü mülakatla getirilen yöneticiler nedeniyle kabiliyetli, donanımlı, ehil insanlar tarafından yönetilmemektedir. Okul yöneticilerinin öğretmenlere hak ettiği puanı vermeyeceği aşikardır, öğretmenlerin meslektaşları tarafından değerlendirilmesi de çalışma barışını bozacaktır.

Öğrenci ve velinin öğretmenleri değerlendirmesine gelirsek, sevdiği öğretmene yüksek not veren, sevmediği öğretmene düşük not veren öğrenciler olacaktır. Öğrenciler öğretmenleriyle not pazarlığı yapmaya yeltenecektir. Öğretmenler tehdit edilecek, psikolojik şiddete maruz kalacaktır. Öte yandan çocuğunun okuluna bir kez bile uğramayan, öğretmeninin adını dahi bilmeyen veliler öğretmenleri nasıl değerlendirecektir? Öğrenci üzerinde hiçbir hâkimiyeti kalmayan, yetkisiz, etkisiz, korkutulan, sindirilen öğretmenlerimizle bu kez de not pazarlığı yapmaya yeltenen öğrenciler ve veliler olabilecektir. Bu noktada MEB böylesine ucube bir yöntemle öğretmenlerini ölçmek yerine, tüm öğretmenlerini hizmet içi eğitime alabilir'

'ÖĞRETMENE ŞİDDETİ ÖNLEME KANUNU ÇIKARILMALI'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Yardımcıları Musa Akkaş, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını da değerlendirerek, şiddet uygulamalarının Milli Eğitim Bakanlığının yanlış politikasının bir sonucu olduğunu savundu.

Akkaş, öğretmene şiddeti önleme kanununun çıkarılmasını istedi. Öğretmenlere yönelik şiddetin son yıllarda arttığına dikkat çeken Akkaş 'Bu şiddet ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığının yanlış politikalarının bir sonucudur. Disiplin yönetmeliklerinin yetersizliği ve öğretmenlerin etkisinin azaltılması sonucu öğretmenlerimiz öğrenci ve velilerin saldırısına uğramaktadır. Öğretmenin tüm yetkilerini elinden alıp itibarsızlaştırırsanız öğretmenlere yönelik şiddete zemin hazırlarsınız.

Okullarda güvenlik önlemlerinin alınmaması da öğretmene yönelik şiddeti artırmaktadır. Bu sorunları bakanlığın ivedilikle çözmesi gerekmektedir. Öğretmene şiddet sorumluları en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bunun için yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Bu çerçevede öğretmene şiddeti önleme kanunu çıkarılmalıdır' dedi. (Ömer Faruk Söylemez)

Kesin Karar Gazetesi