SuperHaber'in haberine göre, bir süre önce Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından Doğa Okulları'nın kapatılacağı gündeme gelmişti. Nedeni grubun yüzde 80'lik hissesine sahip olan Turkven adlı yabancı fonun FETÖ bağlantılı olduğu iddiasıydı.

Bu gelişmeye paralel olarak Doğa Okullarının satışı gündemdeydi. Alıcılar arasında Mehmet Büyükekşi, Muharrem Usta, Haydar Sancak ve Vahap Küçük gibi isimler bulunuyordu. Doğa Okulları'nın kurucusu ve küçük ortağı Fethi Şimşek, TURKVEN ile birlikte bir süredir bu isimlerle satış görüşmelerini yürütüyordu.

 

Ancak geçtiğimiz Cumartesi gecesi sürpriz bir gelişme yaşandı ve Doğa Okulları bir geceyarısı operasyonu ile bankalar mesai saati dışında açtırılarak Metal Yapı A.Ş'nin sahibi Ömer Saçaklıoğlu'na satıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı, FETÖ ile bağlantısı nedeniyle okulları kapatmaya hazırlanırken yaşanan bu gelişme hülle iddiasını gündeme getirdi. Bakanlığın tespiti de bu yöndeydi ve 80 okul için kapatma kararı çıktı. Karar bütün valiliklere bildirildi. Ancak uygulama sırasında kapatma işlemi durduruldu.

 

Son satış işlemiden sonra Milli Eğitim Bakanlığı ani bir kararla yeni bir kararname yayınladı. Doğa Okulları'nın kapatılmamasına karar verildi. Yazıda şu ifadeler yer aldı:

 

'Adı geçen kurucu şirket tarafından bünyelerinde bulunan yabancı sermayenin devredildiğine ilişkin bilgi ve belgelerin bakanlığımıza sunulması nedeniyle, özel okullarda öğrenim gören öğrenciler ile çalışan personelin mağdur edilmemeleri için kapatma işlemlerinin yapılmaması hususunda gereğinin yapılmasını rica ederim.'

 

İŞTE O YAZI: