MEB Fiber İnternet İçin Telekoma Adeta Servet Ödüyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Eğitim Sen Osmaniye Şube Başkanı Ahmet KANDEMİR:' Bu durum mutlaka gözden geçirilmelidir.' dedi.

İşte Kandemir'in konua ilşikin görüşleri;

MEB Fiber İnternet İçin Telekoma Adeta Servet Ödüyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın telekom ile yaptığı anlaşmaya göre okullar verilen fiber internet hızı için telekoma 2500 tl ödeyecek. Milli Eğitim Bakanlığı bu fatura bedelinin her ay okullara ödenek olarak aktarılacağını duyurdu. Fakat ödenek sıkıntısı çekilirse, okullar çok yüklü bir faturayla baş başa kalacaklar. Telekom’dan alınan bu 2500 TL’lik fatura aynı zamanda çok büyük indirim sayesinde bu seviyelere inmiş. Telekom yaklaşık 17000 TL olan bu bedel üzerinden yüzde 87 gibi bir indirim uygulayarak anlaşma sağlanmış.

Buraya kadar görünen o ki Milli Eğitim bu projenin, bu safhasında da hiç bir masraftan kaçınmamış. Fakat, verilen fiber internete rağmen okul internet hatlarında yapılan engelllemelerle, internet bağlantısı kolaylıktan çok çileye sebep oluyor. Youtube, facebook gibi sosyal medya ortamlarına girilemiyor. Bir çok bloger sitesine erişim sağlanamıyor. Döküman olarak eba.gov.tr’ den faydalanılması isteniyor. Fakat bu internet deryasında sadece bir internet sitesinden faydalanmanın ne kadar mantıklı olduğu tartışılır. Okullar daha önce internet faturaları için bir ev kullanıcısı kadar ücret ödüyordu ve bağlantılarında problem yaşamıyorlardı.

Bu kadar paraya sadece eba.gov.tr’den yararlanılmasını isteyen Milli Eğitim Bakanlığı’nın, bu durumu tekrar gözden geçirmesinde yarar var.