Ankara Eğitim-Bir-Sen 4 Nolu Şube Başkanı Tekin KORKU:'Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerimizi mutsuz kılacak daha önce denenmiş uygulamaları tekrardan gündeme getirerek hem Bakanlığı ve iktidarı hemde öğretmenlerimizi yıpratacak uygulamalar yapmamalıdır.'' dedi.

Ajanskamu.com Haberleri - Kamu Gündemi kamupersoneli ve öğretmenlere kamudan haberler le ilgili olarak Korku;

1- Öğretmenlerimizin Ankara , İstanbul gibi büyükşehirler başta olmak üzere kıtalararası resen öğretmen atamaları aile bütünlüğünü bozmuştur . Resen atamalarda uzak ilçelere gönderilen öğretmenler mağduriyet yaşamaktadır . Öğretmenlerimizin bu mağduriyeti giderilmelidir .

2 - Öğretmenlere performans sistemi diye geçen hafta 8 kriter üzerinden öğretmen değerlendirilmesinin yapılacağı açıklandı . Öğretmenlerimizle ilgili veliler , öğrenciler , okul müdürlerinin değerlendirmesi yine okullarda huzursuzluk yaratacaktır . Çalışma barışını bozacaktır . Öğretmenlerimize performans değerlendirmeden çok öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini artırmanın önü açılmalı ve desteklenmelidir .

3- Öğretmenlere rotasyon uygulaması yanlış bir karardır . Daha önce gündeme getirilmiş ve rafa kaldırılmıştır . Öğretmenlerimize ilçeler ve iller arası yapılacak rotasyon çok büyük mağduriyetlere yol açar . Bu uygulama fayda sağlamaz . İktidarı ve Bakanlığı yıpratır . Daha önce denenmiş ve yapılamamıştır . Bakanlık öğretmenleri huzursuz edecek bu uygulamardan ve açıklamalardan uzak durmalıdır .

4- Proje okullarında resen atamaya tabii tutulan öğretmenlerimizin atamaları öncelikli olarak istekleri doğrultusunda yapılarak mağduriyetler giderilmelidir . Proje okullarına yapılacak atamalarda , okulların özellikleri de dikkate alınarak kariyer ve liyakat esaslı atamalar yapılmalıdır .

5- Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin alan değişikliği konusunda ipe un sermemelidir . Öğretmenlerimizin alan değişikliği takvime göre gerçekleştirilmelidir .

Tekin KORKU 
Ankara Eğitim - Bir - Sen Şube Başkanı