AJANSKAMU-ÖZEL HABER

Bugün yayınlanan yazı ile Ders saatleri içinde yapılan ve Ders  Dışı eğitim faaliyetleri kapsamında, Destekleme Yetiştirme Kursu, İYEP, Evde Eğitim, Egzersiz, Koordinatörlük , Kurslar ve Açık Lise Yüz Yüze tüm eğitim faaliyetlerinin 30 Eylül 2020 yani yeni eğitim yılı başına kadar tamamen durdurulduğu belirtildi. 

 Buna göre MEB, öğretmenlere okula gelmedikleri süreler içerisinde üzerilerinde bulunan sadece ders saatleri kadar ek ders ödemesi yapacak.

Girilen Ek Derslerde 8Kaç saat derse giriyora) herhangi bir kesinti yapılmayacak.

Ancak Ek Ders dışındaki tüm faaliyetler olan DYK Kursları- Yüz Yüze Eğitim- Egzersiz- Evde Eğitim- Destek Eğitim Odası- İYEP- İkili Eğitim- Koordinatörlük .. vb görelerin tamamı durdurulduğu için durdurulan bu faaliyetler için hiçbir ödeme yapılmayacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı Korona virüsle mücadelede ülkenin zor zamanlar yaşadığı şu günlerde Ek Ders ödemeleriyle ilgili yayınladığı son yazı ile doğru bir adım atmış oldu.

Eğitimcilerin son günlerde en büyük tartışma konusu olan, ücretli öğretmenlere  bile ücretin hukuken ödenemediği bir ortamda,  yapılmayan faaliyetler için MEB'İn ücret ödemesi tartışmaları da bitmiş oldu. 

'Yapılmayan faaliyetler için ödenen ek ders ücretleri' tarışmaları da Bu faaliyetlerin durudurlması kararı ile gündemden düşmüş ve kafalardaki karışıklıkların tamamı son bulmuş oldu. 

İşte Bakanlığın Bugün Yayınladığı O Yazı;

www.ajanskamu.net