Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir’in yeğeni Ö.D. aynı okulda eğitim gören iki alt sınıfı E.F. ile tartıştı. Tartışma kavgaya dönüştü, darp raporları alındı ve konu mahkemeye taşındı. Olaydan sonra Müdür Demir’in, öğrenci velisi S.F.’ye telefon açıp küfürlü konuşma yapması F. ailesini çileden çıkarttı.

Sultangazi’de yaşanan okul kavgası yargıya taşındı. Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir’in yeğeni Ö.D. aynı okulda eğitim gören iki alt sınıfı E.F. ile tartıştı. Tartışma kavgaya dönüştü, darp raporları alındı ve konu mahkemeye taşındı. Olaydan sonra Müdür Demir’in, öğrenci velisi S.F.’ye telefon açıp küfürlü konuşma yapması F. ailesini çileden çıkarttı.

 

Gazetemize ulaşan ve açıklama yapan Baba S.F.’nin iddiasına göre olay söyle oldu;

 

Perşembe günü yani 7 Şubat’ta saat 14:00 sularında okul müdürü beni arayıp okula gelmemi istedi. 30 dakika sonra okulda oldum. Okul Müdürü, daha sonradan Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir’in yeğeni olduğunu öğrendiğim, 12. Sınıf öğrencisi Ö.D. ile çocuğum 10. sınıf öğrencisi E.F.’nin tartışma yaşadığını söyledi. Olay şöyle olmuş; oğlum yemekhanede sınıf arkadaşları ile şakalaşırken Sayın Demir’in yeğeni olaya karışmış ve tartışmışlar. Tartışmayı oğlumdan 2 sınıf büyük olan Ö.D. başlatmış, oğlum da durumu okul müdürüne gidip şikâyet etmiş.

Bunun üzerine okul müdürünün kapısının önünde Sayın Demir’in yeğeni ve arkadaşları olan 6 kişilik grup çocuğuma saldırmış, darp etmişler. Biz darp raporu alıp şikâyetçi olduk. Aynı akşam karşı tarafta şikâyetçi olmuş.

Baba S.F. buraya kadar her şeyin normal olduğunu, olayın hukuka taşındığını söyledi.

Ancak olaydan bir gün sonra Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir’in, baba S.F.’ye telefon açıp konuşmasında ağza alınmayacak küfürler etmesi F. ailesini çileden çıkartmış. Sultangazi’de inşaat ve hafriyat işi yapan S.F. olayı şöyle anlattı;

Ertesi gün yani 8 Şubat’ta, İbrahim Demir okula sabah 09:00’da geliyor. Demir yetkisi olmadığı halde, öz yeğeni konunun tarafı olduğu halde, benim çocuğumu okul yönetimine çağırttırıp konuyu sözde soruşturuyor.

Öğlen vakti beni okuldan yine çağırdılar. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çocuğumu özel psikolojik eğitime tabi tutacağını söylediler. Ben de kabul etmedim.

Sonra yeğenini kendi özel makam aracı ile aldırıp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne götürmek istemiş. Ancak yeğeni zaten okulda değilmiş. Okuldakiler ile konuştum ve İbrahim Demir’in yeğeninin alt sınıfları olan öğrencilere sürekli saldırdığını söylediler.  Hatta bir birkaç defasında öğretmenlerin yüzüne karşı ağıza alınmayacak küfür ettiğini de ifade ettiler.

S.F.; “İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DEMİR TELEFON AÇIP KÜFÜRLER SAVURDU!”

İbrahim Bey beni Cuma günü 14:24’te aradı, arama kaydı mevcuttur, 12 dakika konuştuk. İbrahim Bey konuşmasında; “Onlar idareci olsa kendilerine küfür ettirmezlerdi, onların ben öğretmenliklerini s…., sen gel yanıma ben o öğretmenleri de yanıma çağırtayım, onları … …. yaparım.” dedi.

İbrahim Bey özetle şikâyetçi olmamamızı istedi. Eğitimciler için küfürlü kelimeler kullandı. Beni kendisinin yanına davet etti ancak gitmedim.

İbrahim Bey’in o makama yakışmadığını düşünüyorum. Telefonda sanki bir eğitimci ile konuşmadım, bir mafya babası ile konuştum. Yeğeni tamamen İbrahim Beyin nüfuzunun arkasına sığınıp okulda resmen huzur bozuyor. İbrahim Beyde olaya müdahil olup yaşanan olayı örtbas etmeye çalışıyor. Şikâyetçiyiz ve peşini bırakmayacağız.

Engin Belli

Kaynak: istanbulmanset.com