Müsteşar Yusuf Tekin; MEB olarak öğretmenlerimizin görüşünü alıyoruz

Bir dizi inceleme ve değerlendirmeler için Van’da bulunan MEB Müsteşarı Yusuf Tekin Milli Eğitim Bakanlığının öğretmenleri her alanda dinlediğini ifade etti. MEB bürokratlarının Anadolu’da her yeri gezdiğini, toplantılar seminerler aracılığı ile öğretmenlerle bir araya geldiğini belirten Müsteşar Yusuf Tekin öğretmenlerin görüşlerini aldıklarını, öğretmenleri dinlediklerini söyledi.

OKUMA YAZMA KURSLARI

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın himayesinde başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında açılan okuma yazma kurslarının Van’da düzenlenen sertifika törenine katıldı. Okuma yazma kursları için Vali ve Kaymakamların büyük desteğini gördüklerini ifade eden Müsteşar Tekin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Türkiye genelinde 2 milyon 300 bin civarında okuma yazma bilmeyen kişi olduğunu okuma yazma seferberliği kapsamında tamamlanan kurslarda şu ana kadar 487 bin kursiyere ulaştıklarını söyledi.

ÖĞRETMENLERİ DİNLİYORUZ


Okuma yazma kurslarının sertifika töreninin ardından Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan bilim fuarına katılan Müsteşar Yusuf Tekin öğrencilerin hazırladığı projeleri inceledi. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nu ziyaret ettikten sonra MEB bürokratlarıyla Bahçesaray ilçesinde il ve ilçe milli eğitim müdürleri ve yöneticilerle toplantı yaptı. Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Müsteşar Tekin, “Yapılan toplantılarda yeni eğitim öğretim yılı için ödevlerimizi alarak yaz tatilinde buna çalışıyoruz. Beş yıldır bunu yapıyoruz. Mayıs ve eylül aylarını böyle değerlendiriyoruz. Müsteşar yardımcılarımız, birim amirlerimiz, genel müdürlerimiz Anadolu’yu karış karış dolaşıyor, değerlendirme toplantıları yapıyor ve öğretmenlerimizi dinliyorlar.” dedi.