Eğitim İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, Çanakkale'de YGS sınavına 1 dakika geciktiği için alınmayan öğrencinin intihar ettiğini belirterek 'Öğrencilerin kalbinin temizliğini duyuyor ve hissediyorsanız; LYS sınavından 15 dakika önce kapıları kapatmayın 'dedi.

EĞİTİM- İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, yaptığı yazılı açıklamada, ÇaÇanakkale, Biga İlçesi'nin Kavaklık Mahallesi'nde oturan Biga Atatürk Anadolu Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi Büşranur Kalaycının YGS sınavına 1 dakika gecikmesi nedeniyle alınmaması sonrası intihar etti nakkale, Biga İlçesi'nin Kavaklık Mahallesi'nde oturan Biga Atatürk Anadolu Lisesi 4'üncü sınıf öğrencisi Büşranur Kalaycının YGS sınavına 1 dakika gecikmesi nedeniyle alınmaması sonrası intihar ettiğine dikkati çekti.

ÖSYM yetkililerini uyaran Kara,' Öğrencilerin sesini ve kalbinin temizliğini duyuyor ve hissediyorsanız; LYS sınavından 15 dakika önce kapıları kapatmayın. Sınavın güvenliği için böyle yapıldığı yönünde hiçbir gerekçenin anlamı yoktur. Bu durumda sınav güvenliğini yok eden ne sınav görevlileri ne de öğrencilerdir. ÖSYM nin o günkü yetkilileridir. Yeni uygulamanın bir diğer sonucu da, sınava girmeyen öğrenci sayısındaki büyük artıştır 'dedi.

100 BİN ÖĞRENCİ GİREMEDİ

Kara şöyle devam etti;' 2016 yılında,61 bin 482 öğrenci sınava giremezken bu yıl 102 bin949 öğrenci sınava girememiştir. Bu durumda, 40 bin öğrencinin büyük bir çoğunluğu sınavdan 15 dakika önce gelemediği için sınava girememiştir.

Bu uygulamanın sınav güvenliği ile ilgisi yoktur. Öğrencilerimizin eğitim hakkının bu şekilde elinden alınması doğru değildir. İvedilikle önceki şekline dönülmelidir. Sonuçta, öğrencilerin sesini ve kalbinin temizliğini duyuyor ve hissediyorsanız, Haziranda yapılacak LYS sınavından 15 dakika önce kapıları kapatmayın. Eğitim-İş olarak, yaşanan bu acı olayda hayatını kaybeden ailenin acısını paylaşıyoruz.'

Hedef Halk