Milli Eğitim Bakanlığı, devlet okulları ve “meb.k12.tr” alan adını kullanmakta olan 53.266 kurumun internet sitesi için 2 yeni tema tasarımı hazırladı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların ve kurumların kurumsal internet siteleri 2012 yılından beri Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'nca hazırlanan içerik yönetim sistemi üzerinden yayın yapıyor.

Bununla birlikte içerik yönetim sistemi kapsamında bulunan tasarımlara 2 yeni tema ilave eden MEB, bu tasarımları devlet okulları ve ilgili diğer 53.266 kurumun kullanımına sundu. Okullar ve kurumlar kendi internet sitelerini söz konusu yeni tasarımları kullanarak düzenleyebilecekler.

 

MEB tarafından hazırlanan yeni tema tasarımları tüm cihazlar ile uyumlu olarak çalışabilecek şekilde hazırlanırken, tercih edilen desenler, renkler, logonun kullanım şekilleri ve yazı stilleri Kurumsal Kimlik Kılavuzu ile uyumlu olarak yapıldı. Bunun yanında tema tasarımlarında kullanılan bileşenler görsellik ve uygulanabilirlik kapsamında estetik unsurlar dikkate alınarak gerçekleştirildi. Kamu Kurumları İnternet Sitesi Kılavuzu'na uygun olarak içerik, tasarım ve erişilebilirlik kullanılabilir hale getirildi.