Ziyarette, Özgecanlar Derneği tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin istişareler gerçekleştirildi.

Memur-Sen Genel Merkezinde gerçekleştirilen ziyarette Özgecanlar Derneği Yönetim Kurulu üyelerini, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen karşıladı. Ziyarette Özgecanlar Derneği tarafından yürütülen faaliyetlere ilişkin istişareler gerçekleştirildi.

Ziyarette konuşan Özgecan Aslan’ın babası ve Özgecanlar Derneği Onursal Başkanı Mehmet Aslan, gerçekleştirdikleri faaliyetlere ilişkin Memur-Sen’in desteklerini beklediklerini vurguladı. Toplumsal farkındalık oluşturmak istediklerinin altını çizen Aslan, “Kadına şiddet konusu hala süren ve insanların canını acıtan bir konudur. Bu hususta farkındalık oluşturmak üzere tüm adımları atmaya ve sorumluluk almaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Esen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2 yıl önce hayatını kaybeden Özgecan Aslan’ın acısının hala taze olduğunu belirtti. Şiddet konusunda Memur-Sen olarak farkındalık oluşturmak noktasında çalışmaları olduğunu hatırlatan Esen, “Gerek kadınlar komisyonumuz, gerekse de gençler komisyonumuz çeşitli faaliyetlerle bu konulara dikkat çekiyor. Özgecanlar Derneği’ne de her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

Ziyarette Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi Betül Cineviz de hazır bulundu.