AJANSKAMU.NET-Liselere Giriş Sınavı Sonuçlarını beğenmeyen işgüzar İl Milli Eğitim Müdürü 84 Okul Müdürüne LGS Cezası verip, 21 Okul Müdürünü Görevden Aldı! Eğitim Bir Sen Sivas Şubesinden bu olaya sert tepki geldi.

Orta Anadolu’nu Yiğidolar şehri Sivas eğitimde okul müdürlerine verilen ceza ile sarsıldı. 2018 LGS’de Türkiye 38. Olan Sivas 2019 LGS’de 59’ unculuğa gerileyince her zamanki gibi suçlu okul müdürleri oldu.

Orta Anadolu’nu Yiğidolar şehri Sivas eğitimde okul müdürlerine verilen ceza ile sarsıldı.  

2018 LGS’de Türkiye 38. Olan Sivas 2019 LGS’de 59’ unculuğa gerileyince her zamanki gibi suçlu okul müdürleri oldu.  167 ortaokulu olan Sivas’ta, 2019 LGS’de Sivas ortalamasının altında kalan 84 okul müdürü hakkında müfettişlerce soruşturma başlatıldı.  Okulları YAP(Yönetici Akademik Projesi) ile fizikî koşullar, temizlik ve hijyen bakımından önce memurlar sonra müfettişler marifetiyle denetleyen il milli eğitim müdürlüğü, bu denetim raporları ve LGS sonucuna göre Sivas ortalamasının altında kalan 84 okul müdürünün 21 tanesini İl İdaresi Kanununa dayanarak görevden aldı. Yürütülen soruşturma neticesinde 84 okul müdürünün hepsine kınama cezası verildi.

Konuya dair tweter hesabı üzerinden açıklama yapan Sivas Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Halil İbrahim TEMİZ yapılan uygulamaya isyan etti. Şahsi tweter hesabından “ Sivas’ta LGS sınavlarında il ortalamasının altında kalan 84 okul müdürüne soruşturma açılıyor. 21 tanesi görevden alınıyor ve 4 ay sonra tamamına kınama cezası veriliyor. “dedi.

LGS’de ortalamanın altında kalan okullarla ilgili düzenlenen müfettiş raporlarında “ zümrelerde başarıyı artırıcı tedbir alınmadığı, öğretmenler kurulunda başarıyı artırıcı tedbirlerin konuşulmadığı “ gerekçesi ile ceza teklifi getirildiği öğrenildi.  Öğretmenler kurulunda ve zümre toplantılarında konuşulan her şeyin yazılmamış olabileceği gerçekliği göz ardı edildi.

Olayın Sivas'ta uyandırdığı infial sonucunda 'İşgüzar İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık SAVAŞÇI daha düne kadar hangi başarıya imza attı ki paraşütle Sivas'a İl Milli EĞitim Müdürü olduktan sonra böyle bir tavır içerisine girebildi' yorumlarının yapılmasına yol açtı.

Milli Eğitim Bakanlığında İsmet YILMAZ döneminde görev yapmış olan SivasValis Salih AYHAN'ın beyin yönettiği Sivas'a bu olay yakışmamıştır.