Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit ile birlikte 8-10 Şubat tarihleri arasında Yalova ve Bursa’da istişarelerde bulundu.

Genel Başkan Geylan ve beraberindeki heyet ilk olarak 8 Şubat Cuma günü Yalova Valisi Muammer Erol, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’u makamlarında ziyaret etti.

Genel Başkan daha sonra Yalova Şubemizin düzenlediği programa katıldı. Programda Yalova Valisi Muammer Erol, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren, şube yönetim kurulu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcilerimiz ile üyelerimiz de hazır bulundu.

Genel Başkan ve beraberindeki heyet üniversite kampüsünde sendikamız adına düzenlenen fidanlığa da fidan dikti.

Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit 9 Şubat tarihinde de Bursa 1 ve 2 Nolu Şubelerimizin düzenlediği toplantıya katıldı. Toplantıda İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, Şube Başkanları Metin Öksüz ve Fatih Gümüş, Bursa 1 ve 2 No’lu Şube Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe ve işyeri temsilcileri ile üyelerimiz de hazır bulundu. Ayrıca toplantıya Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın şube başkanları ve TÜRKAV Bursa Şube Başkanı katıldı.

İLKSAN Türk Eğitim-Sen’in yüz akıdır.

Toplantılarda konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, İLKSAN ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İLKSAN’ın 1996 yılına kadar yani Türk Eğitim Sen delegelerinin yönetimi devraldığı döneme dek ‘verdimse ben verdim verdim’ jargonu ile anıldığını hatırlatan Geylan, “İLKSAN’ın kötü bir itibarı vardı. Ama 1996 yılından bu tarafa Türkiye sevdalıları İLKSAN’ı layıkıyla yönetti. İLKSAN, Türk Eğitim-Sen’in gururu ve yüz akı oldu. İLKSAN bugün emin ellerdedir. İLKSAN’ın kaynakları başka bir gruba, oluşuma, mihraka ya da cemiyete, derneğe peşkeş çekilmemektedir. İLKSAN sadece üyelerine hizmet etmektedir. Bu noktada emanete sahip çıktıkları için başta İLKSAN Başkanımız Tuncer Yılmaz olmak üzere tüm başkanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

16 yılda yaklaşık 100 bin net artışımız var.

Türk Eğitim Sen’in eğitim çalışanlarının göz bebeği bir kuruluş olduğunu bildiren Geylan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün alnımız ak, başımız dik bir şekilde kurum ziyaretleri yapıyoruz. Bütün kadrolarımız takdire şayan bir başarıya imza atıyor. Mevcut hükümet 2002 yılında iş başına geldiği zaman Türk Eğitim Sen’in üye sayısı 125 bin 863 idi. Bugün üye sayımız 207 bin civarındadır. 16 yılda yaklaşık 100 bin net artışımız var. İstifa edenleri, emekli olanları, kurumdan ayrılanları düşündüğümüzde, 100 bin net artış demek, Türk Eğitim-Sen’in 16 yılda en az 300 bin yeni üye kaydı yapmış olması demektir. Biz kimseye ‘Gel bize üye ol, seni müdür, müdür yardımcı yapalım’ demedik. ‘ Bize üye olursan yakınını bir hastanenin taşeron firmasında işe alırız” demedik. Kimseye vaatte bulunmadık ya da kimseyi tehdit etmedik. Sadece işimizi yaptık. Türk Eğitim Sen Genel Merkezi olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Bu, teşkilatımızın başarısıdır. Hepinizi yürekten kutluyoruz.”

Temel sloganımız; Türkiye sevdamız, ekmek için kavgamızdır.

 www.ajanskamu.net