Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerle ilgili banka maaş promosyon ödemeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan taşeron işçilerin kadro geçiş süreci devam ederken işçilerin maaş promosyonu alacak mıyız sorusuna bakan Sarıeroğlu cevap verdi. Kamuda çalışan 750 bin civarında taşeron işçi 3 Nisan 2018 tarihi itibarıyla sürekli kamu işçisi statüsüne geçecek ve daimi kamu işçisi olarak çalışmaya devam edecek.

Kadroya geçecek olan taşeron işçiler böylelikle yeni maddi imkanlara da kavuşacak. Daha önce kadroya geçecek olan işçilere yıllık 52 yevmiye tutarında ikramiye verileceği açıklanmıştı. Ayrıca, işçiler yapılacak olan toplu sözleşmelerde elde edilen haklardan da yararlanacaklar. Merak edilenlerden biri de maaş promosyonunun verilip verilmeyeceği konusuydu.

Bakan Sarıeroğlu, kendi çalışanları için bankalarla maaş promosyon anlaşması imzaladıklarını, taşerondan kadroya geçen işçilerin de bu promosyon ödemesinden ilk defa yararlanacaklarını açıkladı. Kadroya geçen işçilerin 1.500 TL ile 2.500 TL arasında maaş promosyonu alacağı belirtiliyor.