Kocaeli Emniyet Müdürlüğü FETÖ soruşturması kapsamında TÜBİTAK'a operasyon düzenledi. Çok sayıda gözaltı var Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu çalışanlarına yönelik operasyon gerçekleştirdi. Örgütle bağlantısı olduğu ve ByLock kullandıkları iddiasıyla İstanbul'da 14, Kocaeli'de 8, Ankara'da ise 2 kişi gözaltına alındı. Yozgat'ta askeri liselere giriş sınavı sorularım sızdırdıkları iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan 21 kişiden 10'u hakkında 'terör örgütüne üye olmak' suçundan iddianame hazırlandı. Kırklareli merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda ise ByLock kullandığı saptanan 11 şüpheli gözaltına alındı. 

TÜBİTAK MARMARA ARAŞTIRMA MERKEZİ

ANKARA- Yurt genelinde FETÖ'ye yönelik operasyonlar sürüyor. Kocaeli merkezli olarak TÜBİTAK çalmıyanlanna yönelik olarak başlatılan operasyonda Kocaeli ve Gebze'de gözaltına alınan 24 kişi Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirilirken 14 kişi İstanbul'da, 8 kişi Kocaeli'de, 2 kişi ise Ankara'da evlerinde gözaltına alındı.

Yozgat'ta 'Askeri liselere girmesini istedikleri öğrencilere çıkacak soruları önceden verdikleri' iddiasıyla yargılanan 10 sanık hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Yozgat Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede tutuklu sanıklar Emre S, Kenan K, Mahmut Ö, Nihat G, Kadir İ, Muhammet D, Nazmi Ö, Osman A, Mustafa D. ve Kayhan S. hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Aralarında soruların sızdırılmasında etkin rol oynadıkları belirlenen Ali T. ve Kasım Anın da bulunduğu 5 şüphelinin yakalanması için ise çalışmalar sürüyor. Askeri Liselere Giriş Sınavı sorularının farklı dershanelerde yapılan deneme sınavlarıyla örgüte yakın öğrencilere ezberlettirildiği aktarılan iddianamede, bazı tanıkların ifadelerine de yer verildi.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik Kırklareli merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 11 şüpheli gözaltına alındı. Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandıkları öne sürülen 16 kişiyi tespit etti.

Kırklareli, Sakarya, İstanbul, Ankara, Kahramanmaraş, Gaziantep, Kocaeli ve Denizli'de eş zamanlı düzenlenen operasyonda, aralarında kamu görevinden ihraç edilen emniyet personeli ile üniversite öğrencisinin de bulunduğu D.C, MA, E.Y, A.B, HT, A.F, AC, S.Ç. C.C, M.Ş. üe AA. yakalandı. 

Anayurt Gazetesi