Tüm MEB Camiasının Ramazan Bayramını tebrik ediyoruz. Bilindiği üzere son bir iki haftadır tüm memur sitelerinde MEB Şube Müdürlerinin Rotasyon Mağduriyetini dile getiren haberler (çığlığımız) yayınlanmaktadır. Bu haberlerde; 4. ve 5. Bölgelerde görev yapan ve rotasyon bekleyen  Şube Müdürlerinin hakkını ihlal ederek rotasyonu erteleyen karara atıfta bulunulmakta ve bu kararın şube müdürlerini mağdur ve rahatsız ettiği belirtilmektedir. 

Söz konusu haber metinleri üzerinden 10 gün geçmiş olmasına rağmen hem Bakanlık Teşkilatımız hem de Yetkili Sendikamız sessizliğini bozmuş değillerdir.

Rotasyon uygulamama haksızlığı iki yıldır devam etmekte, biz rotasyon mağduru şube müdürlerini tedirgin etmekte ve her geçen gün  bizde moral ve motivasyon yitimine neden olmaktadır. Ayrıca bu mağduriyet ülke çapında etkisi olan ve yüzlerce aileyi etkileyen acil bir boyuttadır.

Ancak son zamanlarda çeşitli platformlarda; rotasyonu isteyenler kadar istemeyenlerin de bulunduğu hatta bunların sayıca daha fazla olabileceği dolayısıyla rotasyon hususunda  bu haksızlığa  daha çok göz yumulabileceği gibi duygudaşlık içermeyen düşünceler dillendirilmektedir. Oysaki  Rotasyon nedeniyle mağdur olmuş yüzlerce şube müdürü var ve farz edelim ki bu uygulamadan sadece 1 kişi mağdur olmuş ve bu 1 kişinin mağduriyetini 1000 kişi uygun görüyor!

Yüce Dinimizin temel esaslarına, milli ve manevi değerlerimize göre mazlum 1 kişiyi mi, yoksa zulme razı 1000 kişiyi mi desteklemek gerekmektedir? Takdiri kamuoyuna ve yetkililere bırakıyoruz.


Bu haksızlıkta pay sahibi olmamakla birlikte bu haksız uygulama karşısında nötr kalmak ise;


'Her ne kadar Rotasyon Bekleyen Şube Müdürleri haksızlığa uğramışsa da, oyunun kuralları baştan belirlenmişse de, bu konuda mevzuat açık ve yönetmelik belliyse de ve bu uygulama açıkça Mevzuata aykırıysa da Biz yine de rotasyon ile rahatını bozmak istemeyen bazı şube müdürlerinin gönlünü hoş edelim' demek değil midir? Takdiri siz kıymetli ve değerli MEB Camiasına arz ediyoruz. Bu minvalde söz konusu sorun yetkililerece bir an önce hukuk çerçevesinde çözülmezse hakkımızı TBMM, SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ nezdinde her platformda aramaya devam edeceğimizi beyan ederiz.  Ayrıca başından beri bu haklı davamızda bizi destekleyen Türk Eğitim Sen Yöneticilerimize ve Camiasına da teşekkür ediyor, Saygı ve hürmetlerimizi sunuyoruz.


ROTASYON BEKLEYEN ŞUBE MÜDÜRLERİ PLATFORMU