İnsanoğlu'nun eğlenmek amacıyla kullandığı ortaya çıkış amacı kimseyi kırmadan, incitmeden, eğlendirmek, güldürmek olan bu aktivitenin bakıldığında tarihçesi 500 yıllık bir geçmişe sahip günümüzde her ne kadar bu şakalar bazen amacını aşıp farklı olaylara sebebiyet verecek durumlara gelsede asıl amacından sapmadan yapıldığında gülmek için aslında sebeptir.

Fransızlardan çıktığı düşünülen 1 Nisan şakaları yaklaşık 600 yıllık bir geleneğe sahip Fransa Kralı 9. Charles’in yılbaşını nisan ayından ocak ayına aldırmasının ardından yeni yılı nisan ayında kutlamaya devam edenlerle dalga geçen kişiler bu durumu zamanla gelenek haline getirmesiyle oluştuğu düşünülen 1 Nisan şakaları günümüzde büyük küçük herkes tarafından yapılmaktadır.

İnsanların birbirini kırmadan incitmeden sinirlenmeden yapabileceği milyonlarca şaka şekli insanlar tarafından türetilmiştir. Yılın şaka için ayrılmış ve hala geleneksel olay gibi yapılan 1 Nisan geldi. Bir kısım insan için normal bir gün olsada bu haberi okuyanlar için aslında şakanın günü diyebiliriz. 1 Nisan'da ailene, eşine, kardeşine, arkadaşına, dostuna şaka yapmak istiyor ama şaka bulamıyorsan haberimiz senin için.

Akşama kuzu var: Eşe dosta telefon edip kuzu kestiğinizi akşam 6 da yemeğe beklediğinizi söyleyin, sonra işkembe çorbası içirin.

Misafirlikten Cayma: Eşe dosta telefon edip akşam oturmaya geleceğinizi söyleyin. Hazırlık yaptırın ama son anda cayın.

Öğrenciler İçin: Sınıf defterinin arasına siyah ipliği topak yapıp koymak. öğretmen açınca da örümcek deyip çığlık atmak. öğretmeni korkutmak.

Ayrılık Şakası: Arkadaşın sevgilisinin cep telefonu çaktırmadan alınır ve arkadaşa ayrılık mesajı çekilir. Akşam meyhaneye gidip şaka açıklanır.

Havalı Korna: Arkadaşınız yada ailenizden birinin koltuğunun altına havalı korna koyabilirsiniz. Oturduğunda büyük bir gürültü ile irkilebilir.

Ayakkabı Yumurta: Babanızın ayakkabısına yumurta koyabilirsiniz. Giydiğinde çok sinirlenebilir.

Sabunu şeffaf oje ile kaplayıp banyoya koyun

Yerde ölü insan varmış gibi sahte kamuflaj yapın

Bilgisayar faresinin altına gülen yüz fotoğrafı koyarak kiminle karantinadaysanız ona şaka yapın

Soğandan lezzetli bir elma şekeri yapabilirsiniz...

Bisküvinin tadını biraz değiştirebilirsiniz

Sandalyenin, koltuğun altına bir korna koyun  

Abajurun içine girmiş kağıttan böcek oldukça korkutucu olacaktır.

Tuvalet kağıdına çizilmiş bir böcek ya da...

Kapının arkasına havalı korna bağlayın.

Arabasının sileceklerine gök kuşağı renklerinde boyalar koyun. Fotoğraftaki gibi gerçek sansın...