3 bin zabıt - icra katibi alımı bekleniyor.

Adalet Bakanlığı bünyesine en az lise mezunu adaylar arasından zabıt katibi ve icra katibi alımı bekleniyor. En az 3 bin civarında , Türkiye genelinde yapılacak zabıt katibi alımı uzun süredir bekleniyor. Her sene yapılan alımlar 2020 yılında yapılmadı ve yılın son günlerine girildi. 2021 yılının ilk günlerinde yapılması beklenen zabıt katibi ve icra katibi alımı için adayların meraklı bekleyişi devam ediyor. 

ZABIT KATİBİ NEDİR?

Adliyelerde çalışan zabıt katipleri, evrak işlerini , davaların temize geçilmesini, dosyaların düzenini, davanın takibini yapar ve hakime yardımcı olur ve onunla çalışır. Zabıt kâtibi, Adalet Bakanlığınca taşra ve merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere atanan yardımcı yargı personeldir.

İCRA KATİBİ NEDİR

Adalet Bakanlığı Bünyesinde İcra Müdürlüklerinde görev alan kişilere denir. .

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adalet Bakanlığı bünyesine yapılacak zabıt katibi ile icra katibi alımında başvuru genel koşulları şu şekilde :

  • TC vatandaşı olmak, 
  • KPSS'den en az 70 almış olmak.
  • 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak,
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş , askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 
  • 657 sayılı Kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, 
  • Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, 
  • Kamu haklarından mahrum olmamak, 
  • Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak. 
  • Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. (Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.) 
  • Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak. (Örgün eğitim yoluyla verilen bilgisayar ya da daktilografi dersini başarıyla tamamladığını resmi olarak belgeleyenlerden daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.) 

Birçok aday, KPSS puan şartının 60 olmasını istiyor. Sizce katip alımında puan 60'a düşürülmeli mi?

ON PARMAK ÇALIŞMALARI HIZLANDI

Katip alımı ilanını bekleyen on binlerce aday, on parmak klavye çalışmalarına hız verdi. Katiplik mülakatında adayların 3 dakikada en az 90 kelime yazması gerekiyor. Siz hangi aşamadasınız? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer adaylarla bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

İlanın Ocak ayında gelmesi bekleniyor.