2020 KPSS lisans sonuçlarının açıklanmasının ardından sitedikleri puana ulaşamayan adaylar hayal kırıklığı yaşarken bir yandan elde ettikleri puanlarla girebilecekleri devlet kurumlarını araştırıyorlar. KPSS'ye göre alım yapan kamu kurum ve kuruluşlarında 50, 55, 60, 65, 65, 70, 75 puanla alım yapan kurumlar var mı? Düşük KPSS puanıyla girilebilecek devlet kurumları hangileri, gibi sorular revaçta!

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait persoenl alım ilanları Devlet Personel Başkanlığı resmi sitesi üzerinden yayınlanıyor. Söz konusu ilanlarda ilgili KPSS puan türü ile yeterli KPSS puanı açıklanıyor. İlana göre değişen puanlara göre alımlar yapılmaktadır.

Alım yapılacak kadro veya pozisyona göre adaylar gerekli eğitim seviyelerini tamamlamış ve istenilen fakülte veya yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekli. Yurtdışında veya Yurtiçinde farklı yükseköğretim kurumlarından mezun olan adaylar bu pozisyon için YÖK'ten denklik belgesi almak zorundadır. Bu bilgi mutlaka ilanların içerisinde verilir.

Adaylar kamu kurum veya kamu kuruluşları tarafından belirlenen yaş sınırları içerisinde olmak zorundadırlar. Kamuya memur alımları'nda genellikle adaylardan 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranmaktadır. Bu yönde bir çok kişi 35 yaşından sonra KPSS'ye girmekte ve malesef sonrasında üzgüntüuye kapılmaktadır. Bu nedenle adaylar mutlaka ilanların metinlerindeki belirtilen yaş şartına mutlaka uygun olmaları şarttır.

Başvurular, kurumların belirledikleri tarih içerisinde alınmaktadır. Başvuru tarihleri dışında yapılmış olan başvurular geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır. Bu sebeple adaylar mutlaka ilanların başvuru sürelerini incelemeli ve başvuru süreleri içerisinde başvuru yapmalıdır. Başvurular kurumun belirlediği şekilde, Şahsen, Posta ile, e-posta ile, online veya tercih işlemeleri şeklinde başvuru alınmaktadır. Ayrıca kurumların belirlediği şekilde başvuru yapmayan adayların başvuruları da geçersiz sayılacak.