Gençlik ve Spor Bakanlığı'na sözleşmeli ve işçi kadrolarında toplam 8 bin 121 personel alımı için ilan duyuruları bekleniyor. Genç işsizlerin istihdamına yönelik yeni adımlar atılacağını duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının ardından özel sektör ve kamuda atılacak adımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.


Üniversiteli gençlerin okullarının bitmeden gerek özel sektör gerek de kamuda iş tecrübesi edinebilmesi için staj projelerinin hızlandırılacağına dikkat çeken Erdoğan, gençlerin istihdamı konusunda özel sektör ve kamunun el birliği yapması gerektiğine vurgu yapmıştı. Yeni personel alımlarının da ilk sinyalini veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sözleşmeli personel ve işçi kadrolarında toplamda 8 bin 121 kişiye istihdam imkanı sağlayacağını duyurmuştu.

Erdoğan, "Kamunun ve belediyelerin yürüttüğü projeler için genç istihdamını zorunlu kılıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız sözleşmeli ve işçi kadrosunda bu yıl toplam 8 bin 121 kişiyi istihdam edecektir. Şehit yakınları ve gazilerimizin istihdamını 333 atamayla toplamda 45 binin üzerine çıkardık" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın açıklamalarını sosyal medya hesabından paylaşan Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Gençlerimize hayırlı , uğurlu olsun" ifadelerini kullanırken, ilanların hangi tarih aralığında, hangi mezuniyet düzeyinde olacağı ise netleşmiş değil.