Öğretmene Maaş Kesme Cezası Danıştay'dan Döndü
Öğretmene Maaş Kesme Cezası Danıştay'dan Döndü

M ANISAnın Soma İlçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği kaza sonrasında Eğitim Senin düzenlediği etkinlikler için bir gün sendikal izin kullanan Kepez Anadolu Lisesinde görevli öğretmen ve sendika yöneticisi Erol Tufana verilen 3te 1 oranındaki maaştan kesme cezası Danıştay tarafından iptal edildi.
Soma İlçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği 13 Mayıs 2014 tarihindeki kaza sonrasında Eğitim Sen Antalya Şubesi tarafından bir günlük iş bırakma eylemi yapıldı, bazı etkinlikler düzenlendi. O tarihte sendika yöneticisi olan Kepez Anadolu Lisesinde görevli öğretmen Erol Tufan, sendikal etkinlikler için bir günlük sendikal izin kullan
Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Erol Tufan hakkında soruşturma başlattı. Tufana, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125/C-b maddesine göre özürsüz olarak bir veya iki gün göreve gelmeme gerekçesiyle 1/3 oranında aylıktan kesme cezası uygulandı. Erol Tufan, avukatı aracılığıyla Antalya İdare Mahkemesine itirazda bulundu.
Antalya 2nci İdare Mahkemesinin itirazı reddetmesi üzerine Erol Tufan bu kez Danıştaya itirazda bulundu. Danıştay, yerel mahkemenin kararını bozdu. Danıştayın bozduğu kararı yeniden değerlendiren Antalya 2nci İdare Mahkemesi Tufana verilen cezanın iptaline hükmetti.-DHA
Akdeniz Güncel
KAMUAJANS, kamu haber, kamu ajans, Kamudan haberleri ve gelişmeleri Ajanskamu farkıyla aktarmaya devam edeceğiz.
Ajans kamu Haber/ www.ajaskamu.net

Şu an seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?
İmsak | |||
Güneş | |||
Öğle | |||
İkindi | |||
Akşam | |||
Yatsı |