Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, "3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4'üncü maddeleri gereğince, Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur görevden alınmış ve Bakan Yardımcılığına Mustafa Tuzcu atanmıştır." ifadelerine yer verildi.

MUSTAFA TUZCU KİMDİR?

Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan Mustafa Tuzcu, 1979 senesinde Kocaeli’nin Gebze ilçesinde doğdu. Gebze İmam Hatip Lisesi Mezunudur. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladı. 

Tuzcu, daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Hukuk ve Diplomasi Okulu’nda yüksek lisans, Orta Doğu Teknik Ünivesitesi’nde (ODTÜ) doktorasını tamamladı.

Uluslararası Anlaşmalar Genel Müdür Yardımcılığı, İstanbul Rekabetçilik Merkezi Müzakereleri Başmüzakereciliği, 20. Dönem Başkanlığı Ticaret ve Yatırım Çalışma Grubu Başkanlığı,ÿDünya Ticaret Örgütü Nezdinde Ticaret Başmüşavirliği, Dünya Ticaret Örgütü Korunma Önlemleri Komitesi Başkanlığı görevlerini ifa etti.

Son olarak Evli ve 3 çocuk babası olan Mustafa Tuzcu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atandı.