Eğitim-Sen'den Yapılan Açıklama Ve İstatistiklere Göre :

Eğitim-Sen 2023-2024 yılının Eğitim Öğretim dönemine yönelik örgün eğitim istatistiklerini açıkladı. açıklanan verilerde okullaşma oranlarının geride kaldığı belirtilirken öğrenci mevcudatlarına göre yeterli okul ve sınıfların mevcut olmadığı da açıklandı. Eğitim-Sen tarafından açıklanan verilere göre okullaşma oranı 93,09’dan yüzde 91,21’e geriledi. Yapılan çalışmalarda hala ikili eğitim veya birleştirilmiş sınıf gibi programların devam ettiğine dikkat çekildi. İşte tüm detaylar…

Yeni rapora göre Türkiye’deki sınıf ve okullar öğrencilerin ihtiyaçlarına yetersiz!
Eğitim-Sen tarafından açıklanan 2023-2024 yılının Eğitim Öğretim dönemine yönelik örgün eğitim istatistiklerine göre Türkiye’de bulunan okul ve derslikler öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak adet ve yeterlilikte bulunmuyor. Açıklanan verilere göre okullaşma oranları da 93,09’dan yüzde 91,21’e geriledi. Tüm bu verilere göre açıklamalarda bulunan sendikalar ise;


“Kalabalık sınıflarda eğitim hem öğretmenler hem de öğrencilerin sağlığı açısından önemli bir sorundur. Okulların fiziki yapı ve donanım açısından yaşadığı eksiklikler sağlıklı bir eğitim hizmetinin verilmesini güçleştirmektedir” ifadeleri ile hala devam edilen birleştirme sınıflar veya ikili eğitim sistemi ile öğrencilerin istenen verimi alamayacağı vurgulandı.

Hedefin çok gerisinde kalındı!
Veriler sonrasında yapılan açıklamalara göre okullaşma oranlarında belirlenen hedefin çok gerisinde kalındığı belirtilirken bununla beraber eğitim sistemindeki eşitsizliklere de dikkat çekildi. Bölgesel eşitsizliklerin ve cinsiyetler arasın eşitsizliklerin okullaşma oranlarına yansıdığını da belirten sendika, ilkokuldaki okullaşma oranının yüzde 98,86’dan yüzde 93,85’e düştüğüne ve ortaokulda okullaşma oranının yüzde 93,09’dan yüzde 91,21’e gerilediğine dikkat çekti.
 

İkinci Öğretimde Okuyan Kişi 1.Öğretime Nasıl Geçebilir? İkinci Öğretimde Okuyan Kişi 1.Öğretime Nasıl Geçebilir?

Editör: Haber Merkezi