30 Bin Adet Temizlik ve Güvenlik Personeli Alımı Yapılacak
Kamu hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi ve istihdama destek sağlanması amacıyla Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 81 ilin valiliğine toplam 30 bin yeni kontenjan tahsis edilecek. Kararın, ağırlıklı olarak temizlik ve güvenlik personeli alımlarında kullanılması bekleniyor.
Kamu hizmetlerinde verimliliği artırmak ve yerel istihdama katkı sunmak amacıyla yürütülen Toplum Yararına Programlar (TYP) bünyesinde önemli bir adım atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılan üst düzey görüşmelerin ardından Türkiye genelindeki valiliklere binlerce yeni kadro verileceği açıklandı.
Bakanlıklar Arası Kritik Görüşme
Gelişmeyi duyuran Mustafa Çiftçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ı ziyaret ederek bakanlıkların ortak çalışma alanlarını ve önümüzdeki dönemde atılacak adımları ele aldıklarını belirtti. Görüşmenin ana gündem maddelerinden birini kamu hizmetlerine doğrudan destek veren TYP kadroları oluşturdu.
Bakanlık 30 Bin Adet Temizlik ve Güvenlik Personeli Alımı Yapacak
"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan'ı ziyaret ederek, Bakanlıklarımızın ortak çalışma alanlarını ve önümüzdeki dönemde atılacak adımları görüştük. Kamu hizmetlerine destek sağlayan Toplum Yararına Programları değerlendirdik. Bu kapsamda, 81 ilimizin valiliklerine toplam 30 bin kontenjan tahsis edilecek."
81 İle Toplam 30 Bin Kontenjan
Alınan karar doğrultusunda, Türkiye'nin 81 ilindeki valiliklerin kullanımına sunulmak üzere toplam 30 bin kontenjan ayrılması kararlaştırıldı.
Ayrılan bu büyük kontenjanın kamu kurumlarındaki temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacını karşılamak üzere kullanılması bekleniyor. Sürecin kamu hizmetlerinin verimliliğini artıracağını ve yerel istihdama güç katacağını belirten yetkililer, uygulamanın tüm şehirler ve kurumlar için hayırlı olmasını temenni etti.


Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.