81 İlde Dev Okul Güvenlik Operasyonu: 4 Farklı Birimden Ortak Saha Taraması

81 İlde Dev Okul Güvenlik Operasyonu: 4 Farklı Birimden Ortak Saha Taraması
81 İlde Dev Okul Güvenlik Operasyonu: 4 Farklı Birimden Ortak Saha Taraması

İçişleri Bakanlığı, yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerin huzur ve güvenliğini teminat altına almak amacıyla Türkiye genelinde eşi benzeri görülmemiş kapsamda bir denetim harekâtı başlattı. 81 ilin tamamını kapsayan saha taramasında, okulların ve öğrencilerin güvenliği mercek altına alınacak.

Öğrencileri ve gençleri her türlü olumsuzluktan korumayı hedefleyen devrim niteliğindeki denetim planı; Mülkiye, Emniyet, Jandarma ve Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişlerinin ortak koordinasyonuyla yürütülecek.

Giriş-Çıkışlardan Asayişe Kadar Tüm Süreçler İncelenecek Saha operasyonu kapsamında görevlendirilen başmüfettişler; valilikler, kaymakamlıklar ve okul yönetimleri tarafından bugüne kadar alınan tedbirlerin ne kadar etkin ve yerinde olduğunu bizzat denetleyecek. Denetimlerde yalnızca okul binalarının giriş-çıkış güvenlik protokolleri değil, okul çevrelerindeki genel asayiş uygulamaları da en ince ayrıntısına kadar gözden geçirilecek.

Bakan Mustafa Çiftçi: "Bütün İllerimizi Tekrar Tarayacağız" Çalışmanın detaylarını kamuoyuyla paylaşan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, denetimlerin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Bakan Çiftçi açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Okullarda alınan tedbirlerin yerindeliği konusunda Millî Eğitim Bakanlığı müfettişlerimiz, mülkiye müfettişlerimiz, polis başmüfettişlerimiz ve jandarma müfettişlerimizle beraber bütün illerimizi tekrar bir tarayacağız. Okul güvenliği konusunda hem valiliklerimizin, kaymakamlarımızın ve okullarımızın aldığı tedbirleri yerinde gözden geçirmiş olacağız."

Hedef: Güvenlikte Sıfır Hata Farklı kolluk ve denetim mekanizmalarının tek bir çatı altında birleştiği bu denetimlerle; yerel yönetimler ile emniyet güçlerinin uyguladığı güvenlik önlemlerindeki aksaklıkların tespiti, giderilmesi ve eğitim kurumlarındaki emniyet standartlarının en üst seviyeye çıkarılması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.