AK Parti Çamlıdere İlçe Kongresi'nde konuşan belediye başkanı Hazım Caner Can, Çamlıdere'deki öğretmen atamalarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşini işaret etti.

Çamlıdere ilçesinde 4 öğretmenden 2'sinin sınav kazanarak, birinin eş durumundan tayini çıktığını söyleyen Can, diğer öğretmenin torpil ile Mamak ilçesine geçtiğini iddia etti.

Can, Mamak ilçesine torpil ile geçtiğini iddia ettiği öğretmenin izini sürdüğünü ve arkasından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un kardeşi Hamdi Selçuk'un çıktığını dile getirdi.

Başkan Can, tepki göstererek, Ziya Selçuk'a  "Kardeşim bakanlığı bakan mı yönetecek kardeşin mi yönetecek, yok böyle bir şey" dedi.

MEB'ten açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanlığı, AKP'li Başkan Can'ın iddialarının ardından konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama ise şöyle:

"Ankara ili Çamlıdere ilçesine atanan bir öğretmenimizin görevlendirme süreçleriyle ilgili kamuoyu gündemine yansıyan mesnetsiz iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denilen açıklamada, "Öğretmen görevlendirme süreçleri, ilgili mevzuat çerçevesinde, söz konusu eğitim kurumunun ihtiyaç durumu göz önünde bulundurularak planlanmakta olup Çamlıdere ilçemizdeki öğretmenlerimizin görevlendirme başvuruları da bu koşullar doğrultusunda değerlendirilerek gerçekleştirilmiştir" denildi.

Habererk