“Şube Müdürlerinin sesi duyulmalı, haklı talepleri karşılanmalıdır”

Eğitim Bir Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN , Amasya Şubesinin düzenlemiş olduğu Şube Divan toplantısında şube müdürlerinin özlük hakları konusunda açıklamalarda bulundu.

Ali YALÇIN;

“Şube Müdürlerinin sesi duyulmalı, haklı talepleri karşılanmalıdır”

Eğitim yönetiminde çok önemli bir görevi icra eden; şube müdürü arkadaşlarımızın haklı beklentilerini karşılayacak, hiyerarşideki makamlarına uygun yeni haklar tanıyacak adımlar atılmalıdır..

Peki, MEB Şube Müdürleri Neler Talep Ediyor?

1- Şube müdürlerine; memuriyet/öğretmenlikte 10 yıllık hizmeti olanlara uzman öğretmenlik, 20 yıllık hizmeti olanlara başöğretmenlik ünvanının verilmesi.  

2- Haftada 30 saatten az olmamak üzere ek ders ücreti verilmesi.  

3- Ek göstergelerinin 4200 veya üzerine çıkarılması.  

4- Özel hizmet tazminatının 170 olarak düzenlenmesi 

5- Makam tazminatı verilmelidir. Yönetici pozisyonunun itibari ne yazık ki alınan ücretle doğru orantılı.

6- Eğitime hazırlık ödeneğinin şube müdürlerine de verilmesi

7- Dyk, pansiyon, öğretmenevi.rehabilitasyon  denetimleri, inceleme soruşturma görevlerinin ücrete tabi tutulması, görev yolluk ve yevmiyelerinin ödenmesi.

8-Şube müdürlerinin özlük hakları bir alt görev olan okul müdürleri ve öğretmenlerden daha düşük olmamalılar.

9- Okul/kurum müdürlerinin birinci disiplin amiri şube müdürleri olmalıdır. (Şube müdürleri, İlin ve ilçenin milli eğitiminden sorumluysa ki, öyle o zaman saygınlık artırılmalı.

10- Maaşlar, okul/kurum müdürleri ve öğretmenlerinin maksimum alabileceği (ek ders,kurs,nöbet dahil) maaşlarından daha fazla olmalıdır. ( ek ders - kurs vb ek ücret alan idareci ve öğretmenler toplamda daha fazla maaş alabiliyor). Görev yolluk ve yevmiyeleri ödenmelidir