Ankara il müdürünün değişebileceğini , daha önceki il müdürü Turan Akpınar döneminde getirilen il müdür yardımcılarının görevden alınmadığı için rahatsızlık oluştuğunu yazmıştık…

Ankara il müdür yardımcıları bu haberlerden sonra ; Kamudanhaber bizi yazdıysa Mahmut Özer bizi il müdürü yapar diye espiri yapmıştı.

Ankara il müdürlüğünde eski müdür Turan Akpınar döneminde göreve getirilen iki milli görüşçü il müdür yardımcısı daha görevden alındı. Yerlerine İyi partiye yakın, sosyal medya hesabı üzerinden iktidarı eleştiren twitleri beğenen , İnşaat mühendisi A.Hakan Mutlu il müdür yardımcısı olarak atandı.

Ankara eski il müdürü Turan Akpınar görevden alındıktan sonra devir teslim töreninin yapıldığı saatlerde , il müdürü Turan Akpınar’a yakınlığı ile bilinen il müdür yardımcısı Hayati Koca sosyal medya hesabından aşağıdaki paylaşımı yaptı.

İşte o mesaj:

“At vuruldu içim paramparça Rüveyda” diye il müdürüne ağıt yakan Hayati Koca’da görevden alındı.

Ankara ilinde Turan Akpınar’ın göreve getirdiği muhteşem beşliden sadece iki kişi kaldı.

Ankara il müdürü Harun Fatsa, Turan Akpınar’ın göreve getirdiği il müdür yardımcılarını görevden alsa da il müdürünün değiştirilmesi hususunda dışarda büyük oyun dönüyor…

Ankara il müdürü Harun Fatsa’nın yerine Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünde daire başkanlığı yapan Mete Kızılkaya ismi geçiyor.

Mete Kızılkaya’yı daha önce Adıyaman iline milli eğitim müdürü yapan Hollanda eğitim müşaviri ve Mahmut Özer döneminin oyun kurucusu Hollanda eğitim müşaviri Niyazi Kaya perde gerisinde bu operasyonu yürütüyor.

Milli Eğitim Bakanlığında Özel Öğretim kurumları genel müdürü Abdullah Süslü’de , Niyazi Kaya ile beraber hareket ediyor.

Mete Kızılkaya, Niyazi Kaya ve Abdullah Süslü isimleri Ziya Selçuk döneminde daire başkanı yapılan isimler olsa da bu dönemin devri sabığının fişleme listelerini bu üç ismin yaptığı iddiaları Ankara’da  ayyuka çıkmış durumda …

Bu üç isim il müdürleri, ilçe müdürlerini arayarak Ziya Selçuk döneminde ataması yapılan kişilerle ilgili bilgi toplamak için hafiyelik yaptıkları iddia ediliyor…

Sonuç olarak ; Ankara il müdürlüğünden iki milli görüş kökenli il müdür yardımcısı görevden alındı. İyi partiye yakın, muhalifleri sosyal medya üzerinden beğenen bir İnşaat mühendisi il müdür yardımcısı olarak atandı.

Harun Fatsa’nın koltuğu hala sağlam değil…

En büyük aday ise Mete Kızılkaya …

Kamudanhaber