Diriliş Postası isimli “gazete”de kaleme alınan bir köşe yazısında Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’le ilgili çarpıcı bir iddia dile getirildi.

Gazetenin yazarlarından Recep Yazgan “Milli Eğitim Şurası ve kantarın topuzu!” başlıklı yazısında, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer hakkında Bakan yardımcılığı döneminde eşinin bir il ziyareti sırasında havaalanına yetiştirilmesi “kriz”inin hesabını, bakan olunca il müdürünü sorgusuz sualsiz görevden el çektirerek sorduğunu iddia etti.

“EŞİNİN HIŞMINA UĞRAYAN BİR ÇOK İL MÜDÜRÜ VAR”

Yazgan’ın ismini vermediği il milli eğitim müdürünün adı, eğitim alanına yönelik haberler yapan Mebpersonel.com adlı sitede açık edildi. Sitenin ilgili haberinde şu ifadeler kullanıldı:

“Mebpersonel.com olarak konu hakkında yaptığımız araştırma sonrası Recep Yazgan’ın iddiasında Bakan Mahmut Özer’in Bakan yardımcılığı döneminde eşinin havaalanına yetiştirmediği için bakan olduktan sonra görevden aldığı kişinin Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen olduğu bilgisine ulaştık.

Bu iddia hakkında şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmazken Bakan Mahmut Özer’in eşi Nebahat Özer’in hışmına uğrayan bir çok il müdürünün olduğu konusu da kulislerde konuşulurken konu hakkında tarafların açıklamaları olması halinde gelişmeleri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz”

Kaynak: Gazetemanifesto