Tekin yapmış olduğu açıklamasında, “Yaklaşık 15 bin civarında öğretmen arkadaşımla birebir sohbet ettik’’ diyerek, YÖK, YÖK’ün konumu ve üniversitelerle ilişkisi ile ilgili açıklama yaptı. Üniversitelerdeki öğretim üyelerinin sorularına değinen Bakan Tekin, bu konuyla ilgili önemli adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

Üniversitelerde çözülmesi gereken sıkıntıları var!

Bakan Tekin, Erzurum Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki 15 Temmuz Milli İdare Salon’unda katıldığı “Maarif Buluşmaları” programına katılarak, üniversitelerin bugüne kadar önemli gelişim gösterdiğini vurguladı. Bakan Tekin, 15 Temmuz Milli İdare Salon’unda yapmış olduğu konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

1990’lı yıllarda Türkiye’deki akademik yapısı ve içinde bulunduğumuz dönemde Türkiye’deki akademi ile ilgili epeyce tecrübe sahibi olduğunu vurgulayan, Bakan Tekin, “1994’lü yıllarda bırakın asistanlarda bilgisayar bulmayı bölüm bilgisayarı adıyla bir bilgisayar mevcuttu. Bu durumda da, bölümdeki bütün araştırma görevlileri sadece tek bilgisayar üzerinden, hizmet sağladıkları için, bilgisayar odasının kapısına saat yazılır ve o saatlerde gidip 15-20 dakika bilgisayar kullanabilme hakkımız bulunuyordu. İçinde bulunduğumuz bu dönemde, üniversitelerin, birçok problemi aşmış olduğu dikkatleri çekiyor” dedi.

MEB Fen Liseleri ve Anadolu Liselerinin Nakil Kontenjanlarını Düşürdü MEB Fen Liseleri ve Anadolu Liselerinin Nakil Kontenjanlarını Düşürdü

Bakan Tekin, “Şu an içinde bulunduğumuz şartlar ve üniversitelerin problemleri ve çözülmesi gereken sıkıntıları var. Fakat, üniversiteler 1990’lı yıllarla kıyaslandığında kabul etmeyecek düzeyde değişti. Bu konuyla ilgili emeği geçen Cumhurbaşkanımıza ve herkese teşekkürlerimi bir bor bilirim.” Dedi.

Bakan Tekin, YÖK’ün konumu ile ilgili açıklama yaptı!

Haziran ayından beri Bakanlık yaptığına dikkat çeken, Tekin, “yaklaşık olarak 15 bin civarında öğretmen arkadaşımızla, birebir sohbet ederek, birer avantaj sağlıyoruz. Hatta en ücra köşede görevli öğretmen arkadaşlarımı, karıştıkları sorunları sıkıntılarını gelip problemlerini anlatabiliyor’ dedi.

Ayrıca, “Türkiye’deki mevcut anayasal düzey gereği YÖK, YÖK’ün konumu ve üniversitelerle ilişkisi ile ilişkili, şöyle bir noktadayım” diyerek, Üniversitelerdeki öğretim üyelerinin sorunlarını aksettirebilmesine ve mekanizmaların sağlıklı hale getirilmesi için adım atılması gerektiğini düşünüyorum. Burada, bu anlamda öyle bir söyleşi yapmak istedik.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi