İstanbul'da Eğitim Müfettişleri Başkanlığı görevini yürütürken 2012 yılında Tokat'a İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan. 2012-2018 yılları arasında Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yapan Yazıcı 27 Ağustos 2018'de İstanbul Milli Eğitim Müdürü olarak atanmıştı.


Milli Eğitim Bakanı Prof.Dr.Mahmut Özer göreve geldiği ilk günden itibaren kamuoyuna, yaptığı atamalarla kendi kadrosunu kurarak çalışma yürüteceğini göstermişti. Özellikle Rize ve Tokat kökenlilerin üstdüzey atamaları dikkat çekmişti. Görevden almalarda ve yerlerine yapılan atamalarda birlikte görev yaptığı eski bakan yardımcıları Reha Denemeç ve İbrahim Er'in etkileri de çokça dillendirilmişti.

İzmir ve Ankara il müdürlerinin değişimiyle gözler İstanbul İl müdürü Levent Yazıcı'ya çevrilmişse de Yazıcı'nın her dönemin prensi olarak görevden alınmasının imkansız olduğu kulislerde konuşulmuştu. Zira Müsteşar Yusuf Tekin'in Bakan olması halinde Genel Müdür yapmak istediği ilk sıradakii simlerin başında Levent Yazıcı geliyordu.Ziya Selçuk'un bakanlığı döneminde Hamza Aydoğdu ve ibrahim Er tarafından en çok desteklenen ve Tokat'tan beklenmedik şekilde gelerek İstanbul'a il müdürü yapılan Yazıcı, Ziya Selçuk döneminde Bakan Yardımcısı yapılmak istenmişse de İslami STK'ların İstanbul'un başından ayrılmasına sıcak bakmaması nedeniyle  engellenmiş oldu.

Ziya Selçuk'un giderayak yaptığı atamaları göreve başlatmayarak net olarak tavrını gösteren Yazıcı, her dönemin prensi olmasının hakkını verse de kendisi için de çanlar artık çalmaya başladı. Levent Yazıcı ile yakın çalıştığını bildiğimiz Bakan Özer, Yazıcı'nın insiyatifi ile İstanbul'da ilçe müdürlerini görevden almaya başladı. Yazıcı'ya yakınlığı ile bilinen isimler Bakan Özer tarafından tek tek göreve getirilirken, Levent Yazıcı'nın İstanbul Mem'deki görevinden alınması güneme geldi.

İlçeler üzerindeki tasarrufun müsebbibi görülen Yazıcı Stk ve siyasiler tarafından hedef tahtasına kondu.

Ankara kulislerinde İbrahim Er'e yakınlığı ile bilinen İrfan Zeki Er ve Niyazi Kaya isimleri ile Bakan Mahmut Özer'e yakınlığı ile bilinen Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür'ün isimleri İstanbul için çoktan dillendirilmeye başlandı.

Kamuajans