İYEP KURS ÜCRETLERİNİN %100 ARTIRIMLI ÖDENMESİNİ TALEP ETTİK

31 Ağustos 2018 Tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile öğretmenlere ek ders ücreti ödemelerine ilişkin kararda değişikliğe gidilerek ilkokulların 3. ve 4. sınıflarında Türkçe ve Matematik derslerinden sınıf öğretmenlerine kurs açma imkanı verilmiştir.

Bilindiği üzere; destekleme ve yetiştirme kurslarda görev alan öğretmenlere ek ders ücretleri %100 artırımlı ödenmektedir. Ancak ilkokullarda açılan kurslar Milli Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi dışında kalması sebebiyle bu kurslarda görev alan öğretmenlere ek ders ücreti artırımlı ödenmemektedir.


 
Bu durum ilkokullar dışında kurs açan öğretmenlere ek ders ücretlerinin %100 artırımlı ödenmesine olanak verirken ilkokullarda kurs açan öğretmenlerin ek ders ücretlerini artırımlı alamamalarına sebebiyet vererek Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırılık teşkil etmektedir. Eşitsizliğin giderilmesi ve hakkaniyetin sağlanması için ortaokullarda, liselerde ve halk eğitim merkezlerinde açılan destekleme ve yetiştirme kurslarına yeni düzenlemeye göre ilkokullarda dahil edilmeli, kursa katılacak öğrenciler arasına ilkokul öğrencileri de eklenmelidir. İlkokullarda açılan bu kursların destekleme ve yetiştirme kursları yönergesi kapsamına alınması gerekmektedir

Türk Eğitim-Sen olarak; İlkokullarda açılan İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) kurslarının Millî Eğitim Bakanlığı Örgün ve Yaygın Eğitimi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi kapsamına alınarak kurslarda görev alan yönetici ve öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinin %100 fazlasıyla ödenmesi için Milli Eğitim Bakanlığına talepte bulunduk.