Milli Eğitim Bakanlığında üç genel müdürün görevden alınacağı ve yerlerine Konya Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük , İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ve bir daire başkanının genel müdür yapılacağını mebpersonel.com sitesi özel haber olarak yazmıştı... 

Bu konunun doğru olup olmadığını araştırdık.

Konya Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük , Temel Eğitim Müdürlüğüne genel müdür olarak atanacakmış. Genel Müdür Doç.Dr. Cem Gençoğlu görevden alınacak.

Bakan yardımcısı Mustafa Safran’ın , Seyit Ali Büyük’e hazırlıklarını yap seni Ankara’ya alıyoruz dediği ve Seyit Ali Bey’in de bunu yakın çevresiyle paylaştığı ; Bugün Ankara ziyareti yaptığı, genel müdürleri ve Ankara il müdürünü ziyaret ettiği bilgisine ulaştık. Seyit Ali Büyük’ün yakın çevresine genel müdür oluyorum demesi ve Ankara’dan ev bakması bilgilerinin doğruluğunu teyit etttiğimiz için bu bilgileri yazıyoruz.


Görevden alınacak bir diğer genel müdür Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete ...

Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne atanacak isim ise İstanbul Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ...

İstanbul Milli Eğitim Müdürüne de yine Bakan yardımcısı Mustafa Safran’ın , yavaş yavaş odanı topla ve hazırlan dediği ; il müdürü Levent Yazıcı’nında odasını boşaltmaya başladığı gelen bilgiler arasında ...

İSTANBUL İL MÜDÜRLÜĞÜNE KİM ATANACAK ?

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğünün her zaman 1 numaralı adayı İzmir Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi’dir.

Eğitimbirsen ve İslami STK’lar, İstanbul il müdürlüğü için Ömer Yahşi’de ısrar ediyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Ömer Yahşi’yi İzmir il müdürlüğünden almak istediği yerine de Hatay il müdürü Kemal Karahan’a hazır ol mesajı gönderdiği, Kemal Karahan’ın , Bakan’ın sözüne güvenerek hazırlık yaptığını Milli Eğitim Bakanlığında tüm il müdürleri biliyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, göreve geldiği günden bu tarafa görevden almak isteyipte alamadığı iki isim var ...

Birisi Din Öğretimi Genel müdürü Nazif Yılmaz diğeri de İzmir İl Müdürü Ömer Yahşi ...

Ömer Yahşi’nin bu denklemde İstanbul il müdürlüğü için en güçlü aday olduğunu yazabiliriz.

Milli Eğitim Bakanlığında görevden alınmasına kesin gözüyle bakılan bir diğer genel müdür Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Genel müdürü Ahmet Emre Bilgili ismi olsa da ; Ahmet Emre Bilgili de , koltuktan kalkmak istemezse direnecek gücü ve çevresi bulunuyor.

Ahmet Emre Bilgili yerine genel müdür olarak ismi geçen kişi Bakan’ın en yakın danışmanı İpek Coşkun’dur...

İpek Coşkun ismi uzun süredir Temel Eğitim Genel Müdürlüğü içinde geçmekteydi .

Sonuç olarak ; Milli Eğitim Bakanlığında Temel Eğitim Genel Müdürü ve Ortaöğretim Genel müdürlerinin görevden alınması kesinleşmiş gibi...

Konya ve İstanbul il müdürlerine de genel müdür olacakları bizzat Bakan yardımcısı tarafından tebliğ edilmiş ...

Ömer Yahşi ve İpek Coşkun isimleri şimdilik arafta olsa da İstanbul için en güçlü aday Ömer Yahşi , Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı genel müdürlüğü için en güçlü aday ise İpek Coşkun olarak duruyor.

Kaynak: Kamudanahaber