MEB, mevcut eğitimi desteklemek ve uzaktan eğitimde oluşan öğrenme kayıplarını telafi edebilmek için kapsamlı Yardımcı Kaynak destek paketi, her ay tüm öğrencilerin yardımcı kaynaklara doğrudan ücretsiz ulaştırıyor. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında ise yardımcı kaynaklar, ders kitaplarıyla birlikte dağıtılacak.

36 MİLYONDAN FAZLA KAYNAK
Her ay yayınlanan kaynaklar hem öğrencilere hem de ailelere fayda sağlıyor. MEB, LGS ve YKS sınavlarına yönelik de yardımcı kaynak setleri hazırlıyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Yardımcı kaynak meselesi, uzun yıllardır çözülememişti. Şimdi 2’nci sınıftan 12’nci sınıfa kadar olan sınıf düzeyleri için hazırlıyoruz. Hem dijital platformlarda hem de basılı olarak öğrencilerimize ve öğretmenlerimize sunuyoruz. Şu ana kadar 36 milyonun üzerinde kaynağı basılı olarak öğrencilerimize ulaştırdık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında da 100 milyonun üzerinde yardımcı kaynağı ders kitaplarıyla birlikte öğrencilerimize göndereceğiz. 2022-2023 yılında bir yenilik daha yapıyoruz. Ücretsiz dağıttığımız ders kitaplarıyla birlikte sene başında yardımcı kaynaklarımızı da öğrencilerimize ulaştıracağız" dedi.

Hürriyet