Bakan Mahmut Özer; Kahramanmaraş İl Müdürünü Görevden Aldı; İslami STK’lar ve Eğitimbirsen Karşı Çıktı

Mecelle’de bir kural vardır !

Usul, esastan önce gelir !

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer göreve geldikten sonra Bakanlık Merkez teşkilatı ve il müdürlerinde kapsamlı değişikliğe gitti.

Her Bakan’ın kendi ekibiyle çalışma isteği normal !

Ancak !

Yıllarca devlete hizmet etmiş genel müdürlerin ve milli eğitim müdürlerinin Pazar günü aranıp görevden alınması ; Bakan’ın bir gün önce seninle çalışacağız  dediği genel müdürü ertesi gün alması vs olaylar bu sıralar MEB ve Ankara gündeminde yer işgal ediyor.

Rivayet odur ki !

Bakan Mahmut Özer , hafta sonu Ak Parti Kahramanmaraş milletvekili Habibe Öcal’ı arar.

İl müdürünüzü İstanbul’a alıyoruz der !

Milletvekili il müdürlerinden memnun olduklarını ancak İstanbul olursa başımız üstüne der ve konuşma sonlanır .

Bakan ile milletvekili görülmesinden sonra Kahramanmaraş milli eğitim müdürü Cemal Yılmaz , İstanbul il müdürü olacağını zanneder !

Bakan daha sonra Kahramanmaraş il müdürü Cemal Yılmaz’ı arar , kendisini İl müdürlüğünden alacağını ve İstanbul iline müdür yardımcısı yapacağını söyler !

Bakan’ın istediği il müdürünü görevden alıp istediği kişi ile çalışmasına kimsenin itirazı olmaz !

Ancak bu görevden alma da bir usul hatası var !

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile atanan il müdürünü ,Bakan imzasıyla 76. madde kullanarak alt göreve vermek hem hukuki açıdan sıkıntı yaratır hem de usule uygun düşmez !

Yıllarca bu devlete ve eğitim camiasına hizmet etmiş; mevcut iktidarın sosyal tabanı birçok sivil toplum örgütünde görev yapmış Cemal Yılmaz’ın bu şekilde görevden alınması yakışık almamış.

Görevden alınan il müdürleri ya eşdeğer göreve verilir ya da havuza görevlendirilir . Daha sonra görevden alma kararnamesi yazılır ve yine Cumhurbaşkanı imzası ve kararnamesiyle görevden alınır .

Rivayet odur ki !

Cemal Yılmaz’ın Kahramanmaraş il müdürlüğü görevinden alınıp İstanbul il müdür yardımcısı yapılması üzerine Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali YALÇIN , Bakan’ı arar ve ;

Cemal Yılmaz’ın alınmasının doğru olmadığını , il müdür yardımcısı yapılarak tenzili rütbe ile İstanbul’a gönderilmesine tepkisini koyar !

Bu tepkiden sonra Bakanlığın Cemal Yılmaz hakkında nasıl bir karar vereceğini bekleyip görelim.

Kamudanhaber